Engie România a încheiat un contract cu Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz, marcând astfel un pas important în colaborarea dintre cele două entităţi cheie din industria energetică românească. Conform unui raport recent al Bursei de Valori Bucureşti contractul pe care cele două companii l-au semnat este în valoare de 984.381,41 lei, transmite Agerpres.
Engie, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața energiei, se remarcă prin diversitatea și extinderea activităților sale. De la distribuția și furnizarea de gaze naturale până la producția de energie electrică din surse regenerabile, compania oferă o gamă largă de servicii esențiale pentru piața energetică locală.
Potrivit contractului, vânzarea de gaze naturale va acoperi perioada 1 mai – 1 noiembrie 2024. În plus, este important de menționat că plata pentru tranzacție trebuie efectuată în termen de 30 de zile de la data încheierii sale. Informațiile publice indică faptul că nerespectarea acestei condiții va duce la 0,10% pe zi.
Te-ar putea interesa și: O veste de amploare! Fondul Proprietatea a luat decizia de a-și vinde toate acțiunile la Engie pentru suma de 432 de milioane de lei!
Cu un portofoliu care cuprinde de 2 milioane de clienți și o rețea de distribuție care se întinde pe aproximativ 22.600 km, Engie și-a consolidat poziția ca unul dintre principalii furnizori de energie din România. Capacitatea sa de producție din surse regenerabile, de 121 MW, indică poziția dominantă și pe această piață.
În luna ianuarie, Engie a anunțat că va prelua unui parc eolian majoritar deținut de Grupul EnerCap, situat în localitatea Chirnogeni din județul Constanța. Această zonă este recunoscută pentru condițiile favorabile de vânt, ceea ce face din acest parc eolian un proiect strategic. Cu o capacitate instalată totală de 80 MWp și o producție netă anuală estimată la aproximativ 180 GWh, acest parc eolian poate asigura necesarul de energie electrică pentru echivalentul a 90.000 de gospodării pe parcursul unui an.
Engie România își consolidează poziția în sectorul energiei regenerabile, având deja în portofoliu alte două parcuri eoliene în județele Brăila și Galați, cu o capacitate instalată totală de 98 MW. Prin achiziționarea parcului eolian de la Chirnogeni, compania își propune să-și mărească aproape dublul capacității de producție de energie verde.