- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eroarea care a îmbogățit un român. Ce manevră a făcut bărbatul pentru a profita de o sumă incredibilă cu un simplu voucher

25 Mar, 11:14 • Constantin Cristina
Un român a cumpărat bunuri în valoare de 200.000 de lei cu un simplu voucher câștigat la tombolă. Cum a profitat de eroare produsă pentru a-și achiziționa mai multe produse.
Eroarea care a îmbogățit un român. Ce manevră a făcut bărbatul pentru a profita de o sumă incredibilă cu un simplu voucher

Un român din Botoșani, abonat la o companie de telefonie mobilă, a câștigat un voucher în valoare de 600 de lei pe perioada pandemiei de Covid-19, la o tombolă. Tânărul avea voie să-și comande un singur lucru care să se încadreze în suma respectivă, dar luat de pe site-ul altei firme, parteneră la tombolă, a relatat ziare.com.

Citește și: Un singur atac al hackerilor face pagube în medie de 4,4 milioane de dolari. Vezi care au fost cele mai vizate ținte ale infractorilor cibernetici în 2022

Bărbatul în vârstă de 24 de ani a comandat produsul dorit, dar și-a dat seama că site-ul are o eroare la soft și că poate utiliza voucherul de mai multe ori, de pe conturi diferite. Zis și făcut! Folosind adrese de mail diferite șu numere de telefon, pentru a nu coincide și a creat conturile false.

Un român s-a îmbogățit de pe urma unui singur voucher

Astfel, a efectuat mai multe comenzi de pe acele conturi diferite în valoare de suma de pe voucher, 600 de lei. Coletele erau lucrate acasă de către curier, iar tânărul pentru a nu fi prins, a dat mai multe adrese de domiciliu de pe raza județului Botoșani. S-a gândit să diversifice și persoanele care preiau coletele, așa că, în momentul livrării, la ușă ieșea ori concubina, ori tatăl acestuia, însă niciunul nu știa, de fapt, ce făcuse bărbatul.

un român s-a îmbogățit după o eroare
un român s-a îmbogățit după o eroare

Comenzile plasate pe un singur voucher au fost în număr de 500, iar produsele pe care le-a comandat le-a depozitat la domiciliul său și la un depozit de pe raza localității Cătămărăști Deal, a scris monitorulbt.ro.

După un timp, reprezentanții și-au dat seama că numărul comenzilor a crescut, iar cele mai multe comenzi erau pe respectivul voucher, dar numărul voucherelor erau unul mult mia mic față de cel comandat de tânăr. Între timp, o parte din produse au fost vândute de către botoșean.

Firma păgubită a pornit o anchetă care a durat până pe 10 noiembrie 2020 și au remarcat că se efectuaseră 559 de comenzi în valoare de 200.000 de lei, de la aceeași adresă de IP, în perioada 20-2 septembrie 2020 în baza aceluiași voucher, a transmis sursa citată.

Ulterior, firma a făcut o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, pentru a găsi persoanele în cauză și în mai puțin de o lună, tânărul a fost prins. A urmat o serie de percheziții domiciliare pentru a găsi bunurile respective.

Autoritățile au găsit electrocasnice, obiecte de grădinărit, îmbrăcăminte, mobilier, cinci drone, dar și indisponibilizați 80.000 de lei.

În urma cercetărilor, bărbatul și tatăl său au fost acuzați de fraudă informatică și fals informatic și reținuți pentru 24 de ore. În anchetă, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Botoșani au colaborat cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău.

În mai 2022, cei implicați au restituit întreg prejudiciul, iar firma a renunțat la plângerea penală solicitată. Procurorii nu au putut face altceva decât să dispună renunțarea la urmărirea penală, cazul fiind închis.

Alte articole: Ce metodă foloseau infractorii pentru a goli cardurile. Datele ajungeau în telefoanele hoților, prin unde radio

Urmărește Daily Business pe Google News