- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Escrocheria care te lasă fără bani în cont! Atenție la acest mesaj care pare de la Poșta Română

09 Jul, 17:46 • Adrian Popovici
O nouă înșelăciune face ravagii în rândul românilor. Escrocheria se folosește de imaginea Poștei Române pentru a obține datele celor vizați.
Escrocheria care te lasă fără bani în cont! Atenție la acest mesaj care pare de la Poșta Română

O nouă escrocherie a început să facă victime în rândul românilor, folosindu-se de imaginea Poștei Române, o instituție de serviciile căreia mulți beneficiază. După explică experții, escrocii trimit mesaje SMS pretinzând a fi reprezentanți ai Poștei și solicită destinatarilor să acceseze un link pentru a-și recupera un pachet. La accesarea acestui link, utilizatorii sunt rugați să își introducă datele personale, ceea ce poate duce la golirea conturilor bancare ale acestora, notează Cancan.

După cum explică directorul general de la Poșta Română, sunt 2 mari motive pentru care imaginea companiei este folosită pentru a face escrocheria credibilă. Pe de o parte, Poșta oferă servicii folosite de toți românii și, pe de altă parte, acest tip de activități ilegale se dovedesc a fi extrem de lucrative.

„Sunt două explicații pentru situația aceasta. Pe de-o parte, Poșta Română este printre cele mai cunoscute branduri din țară și atunci este foarte ușor pentru cineva să apeleze la această siglă pentru a câștiga încrederea celui vizat. Pe de altă parte, este un mod foarte ușor pentru persoane rău intenționate de a face bani”, a explicat Valentin Ștefan de ce a apărut escrocheria.

Escrocheria se folosește de imaginea Poștei Române
Escrocheria se folosește de imaginea Poștei Române

Te-ar putea interesa și: Escrocheria „Acoperișul”, exportată și în Germania. Cum au încercat trei români să obțină câteva mii de euro de la un bătrân

Cum funcționează escrocheria?

Mesajul trimis de escroci în numele Poștei Române este foarte convingător și a fost primit de mai multe persoane din România. În SMS-urile respective, escrocii le spun oamenilor că au primit un colet, însă lipsește numărul străzii din adresă. Astfel, ei sunt îndemnați să intre pe un link pentru a actualiza datele necesare. Este important ca românii să ignore aceste mesaje pentru că sunt o tentativă de fraudă și se pot trezi fără bani în cont.

Directorul general al Poștei Române a explicat că oamenii pot primi SMS-uri sau e-mailuri din partea lor, însă compania nu solicită niciodată date personale. Mesajele transmise sunt cu rol de informare. În acest mod, românii pot să își de-a seama singuri dacă îi vizează sau nu escrocheria aceasta.

„Sigur că da, compania folosește acest mod de a interacționa cu clienții și că trimite SMS-uri, e-mailuri, dar fără excepție au ca scop informarea. Informăm clienții că este livrat un colet sau că este o problemă cu un colet, dar niciodată nu solicităm date și, cu atât mai puțin, plăți prin link-uri.”, a spus Valentin Ștefan.

Citește și: Zeci de turiști au picat în capcane de milioane de euro și au rămas fără vacanță și fără bani! Escrocheria cu vile de lux în Grecia, Spania, Italia, Franța a mers ca unsă