Un bărbat din București a inventat o nouă escrocherie. Drept victimă și-a ales o femeie, din buzunarele căreia a reușit să scoată fabuloasa sumă de 85.000 euro euro, anunță stiripesurse.ro. Ultimele informații arată că pe numele făptașului a fost deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și înșelăciune, în urma unei perchiziții domiciliare.
Polițiștii din Capitală au realizat pe parcursul zilei de marți o percheziție domicilară, în urma căreia au deschis pe numele bărbatului care a convins o femeie să-i dea 85.000 euro un dosar penal pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Te-ar putea interesa și: El este românul care a organizat o fraudă istorică în SUA. După ce a păgubit statul cu 5 milioane de dolari, a fost săltat de FBI
Poliția Capitalei afirmă că victima a fost păcălită o perioadă mai lungă prin contracte fictive și facturi false. Mai exact, în perioada 2020 – 2021, femeia în cauză a fost convinsă de bărbat să-i ofere suma uriașă de 85.000 euro, totul prin intermediul unor facturi și contracte care nu erau reale și nu aveau nicio valoare din punct de vedere legal.
În momentul în care agenții au făcut percheziția domicilară la adresa făptașului, au putut ridica mai multe documente și obiecte cu valoarea probatorie, medii de stocare și telefoane. Ultimele informații arată că bărbatul a fost reținut pentru 24 ore și urmează să fie prezentat magistraților.
Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertiza populația încă din 2021 despre o practică adesea folosită, mai exact, frauda cu facturi, desfășurată în rândul firmelor și societăților juridice. Potrivit autorității, în spatele unei notificări de plată se poate ascunde o persoană care încearcă să bage sumele respective în propriul buzunar. Mai mult de atât, specialiștii recomandă verificarea cu atenție a fiecărei solicitări.
„Pentru plăţi peste o anumită sumă, instituiţi o procedură suplimentară de verificare cu beneficiarul. Când efectuaţi o plată, trimiteţi un e-mail de confirmare destinatarului. Pentru siguranţă, includeţi denumirea băncii şi ultimele 4 cifre ale numărului de cont. Stabiliţi puncte de contact unice cu companiile partenere către care efectuaţi plăţi regulate. Fiţi precaut cu datele despre locul de muncă pe care le postaţi pe reţelele sociale”, anunțau specialiștii CERT-RO.
Citește și: Un nou tip de fraudă cibernetică! Ai cont la Netflix? Eşti în pericol să rămâi fără bani pe card