- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este a treia zi consecutivă de ieftiniri la Petrom, liderul pieței carburanților din România. Motorina este sub 7,5 lei pe litru

25 Jul, 10:06 • Amarie Giorgiana
Este a treia zi consecutivă de ieftiniri la Petrom. Liderul pieței carburanților din România a redus din nou prețurile, motorina ajungând la un preț sub 7,5 lei pe litru la toate stațiile din București.
Este a treia zi consecutivă de ieftiniri la Petrom, liderul pieței carburanților din România. Motorina este sub 7,5 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit prețurile la motorină pentru a treia zi consecutiv. Astăzi, 25 iulie 2024, motorina standard s-a ieftinit cu 3 bani pe litru. Astfel, după această scădere de preț, motorina a scăzut sub 7,5 lei pe litru la toate stațiile Petrom din București. Totuși, se pare că prețuul benzinei standard nu s-a schimbat, potrivit Economedia.ro.

Marți, pe 23 iulie 2024, motorina standard se ieftinise cu 4 bani pe litru, iar miercuri, pe 24 iulie, prețul benzinei standard a scăzut cu 3 bani pe litru, în timp ce motorina cu 4 bani.

A treia zi consecutivă de ieftiniri la Petrom. Prețul motorinei

Stația Petrom Vitan afișează astăzi, 24 iulie 2024, următoarele prețuri: 7,42 lei pentru un litru de benzină standard și 7,48 lei pe litru în cazul motorinei standard.

La stațiile Petrom din București, prețul unui litru de benzină standard este cuprins în acest moment între 7,36 de lei și 7,43 de lei pe litru, potrivit peco-online.

La motorina standard, prețurile variază între 7,46 de lei și 7,49 de lei pe litru. În același timp, de la 1 iulie 2024, a avut loc o majorare în valoare de 43 de ani pe litru pentru benzină și de 40 de bani pe litru pentru motorină. Astfel, a fost înregistrată cea de-a doua mărire de acest tip din anul 2024, după cea de la 1 ianuarie.

În prima zi din acest an, prețurile s-au mărit după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină. De asemenea, după creșterea accizelor de la începutul lunii iulie, pe data de 2 a acestei luni, Petrom a scăzut prețurile la benzină și motorină cu 4 bani pe litru.

Prima creștere de preț din această lună a avut loc joi, pe 4 iulie, iar mărirea a fost de câte 5 bani pe litru. De asemenea, pe data de 8 iulie a fost înregistrată o altă creștere, cu 4 bani pe litru. În același timp, în stațiile din București a fost înregistrată o creștere de peste 7,6 lei pe litru la motorină.

Citește și: A doua zi când scad prețurile la Petrom! Cât costă acum să faci un plin la o stație din București

Primele ieftiniri au avut loc începând cu data de 18 iulie, când a fost aplicată o scădere de 4 bani pe litru atât la benzina standard, cât și la motorină.

Citește și: OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Beneficiile pe care le promite noua tehnologieî