Românii care au concediile planificate se tem tot mai mult că nu se vor putea bucura de ele. Zborurile care sunt tot mai des anulate, șoselele din România blocate de lucrări, podul Giurgiu Ruse blocat pe o bandă și alte zone mult prea aglomerate precum și canicula severă sunt factorii care ar putea duce la anularea călătoriilor către destinațiile planificate.
Podul de la Ruse întârzie ore bune vacanțele românilor care merg în Grecia și Bulgaria, iar statul la coadă a devenit infernal pe timp de caniculă. Numărul turiștilor români care preferă Grecia depășeste un milion.
„Între 15 iulie şi 15 septembrie, peste un milion de români tranzitează Vama Giurgiu şi se va merge pe o bandă.
Am scris, am vorbit cu premierul, cu ministrul Transporturilor şi mi-au spus că încearcă să ia legătura cu guvernul bulgar, dar ei vor avea alegeri anticipate şi nimeni nu le răspunde la telefon.
Sunt multe variante alternative, sunt multe puncte de trecere, la Călăraşi, le ştiu oamenii. Pentru Bulgaria, mergem pe la Vama Veche, acolo nu e o problemă. Dar ca să tranzităm Bulgaria să mergem în Grecia…
Cred că anul trecut au fost 1,3 milioane de români în Grecia, ei iau de la noi aproape un milion de turişti”, a spus Alin Burcea, președintele ANAT, sâmbătă, la Antena 3 CNN.
Există soluții și pentru cei care sunt în situația în care li s-a anulat zborul.
Citește și: Românii care vor plăti impozit 70% începând cu iulie 2024. Anunțul ANAF
„Fiecare să-şi ia biletul de avion printr-un agent de turism. Că pentru cei 10 euro, ai un agent de turism care îţi spune când să nu te duci la aeroport sau dacă ţi s-a anulat zborul, îl suni şi îl întrebi ce soluţii ai.
Agentul trebuie să îţi găsească un bilet în ziua aia, că poate ai numai câteva nopţi de stat într-o altă ţară. Traficul este foarte mare”, a explicat Alin Burcea.
Asociația Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a găsit soluția în cazul în care o companie aeriană dă faliment.
„Aeroporturile din România să colecteze de la fiecare companie un euro.
Se strâng bani într-un cont, se stabileşte un plafon şi, în cazul în care o companie care operează din România dă faliment, să poată oamenii să-şi ia banii de acolo”, este de părere Burcea
Cum va fi vremea până în august
Meteo săptămâna 15 – 22 iulie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, conform Mediafax.
Meteo săptămâna 22 – 29 iulie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sudul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.
Meteo săptămâna 29 iulie – 5 august
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar local cu o ușoară tendință spre deficit
Meteo săptămâna 5 – 12 august
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.
Citește și: Meteo 12 august. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni