Este oficial! Parlamentarii rămân fără pensiile speciale. Miercuri, 28 iunie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care duce la eliminarea indemnizațiilor din această categorie, informează ziare.com.
Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care duce la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Legea a fost inițiată de deputatul PSD Alfred Simonis și modifică Legea nr. 96/2006, în ceea ce privește statutul deputaților și senatorilor, în sensul abrogării dispozițiilor capitolului XI, care are în vedere acordarea dreptului la indemnizația pentru limita de vârstă de care beneficiază deputații și senatorii.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Parlamentarii sunt puși la punct! Ce prevede „Legea anti-Șoșoacă” și care sunt noile modificări din regulament
„De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în actul normativ.
Nicolae Ciucă a afirmat că votul de astăzi, care duce la eliminarea pensiilor speciale, are o semnificație aparte pentru întreaga clasă politică. Fostul premier al României a declarat că reforma indemnizațiilor din această categorie este un obiectiv al actualei Coaliții, asumat public, prin programul de guvernare, potrivit antena3.ro.
Liderul PNL a precizat că îndeplinirea obiectivului ar așeza sistemul de pensii din România, și totodată, permite accesarea fondurilor din PNRR, pe care țara noastră nu-și permite să le piardă. Coaliția s-a angajat să îndeplinească toate jaloanele și țintele, inclusiv reforma pensiilor speciale.
„Votul de azi are o semnificație aparte pentru întreaga clasă politică. Mesajul lui este că începem reforma pensiilor speciale cu noi înșine. Arătăm în acest fel că avem voința și determinarea să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, înainte de a face același lucru cu alte categorii de pensii speciale.
După cum știți, reforma pensiilor speciale este un obiectiv al actualei Coaliții, pe care l-am asumat public și prin programul de guvernare. Vrem să realizăm acest obiectiv din două mari motive. În primul rând, pentru că o astfel de reformă ar așeza sistemul de pensii din țara noastră pe baze corecte, cu reguli unitare, aplicabile tuturor.
Asta ne va permite să avem un sistem de pensii echitabil și sustenabil pe termen lung. Un alt motiv important al acestei reforme este determinarea de a accesa toate fondurile din PNRR.
România nu își poate permite să piardă aceste fonduri, iar angajamentul Coaliției de guvernare este să realizăm toate jaloanele și reformele, inclusiv cea a pensiilor speciale, astfel încât să tragem toți banii pe care îi avem la dispoziție”, a spus Ciucă.
Citește și despre următorul subiect: Parlamentarii violenți fizic sau verbal sunt vizați! Indemnizațiile tăiate la jumătate vin la pachet cu alte interdicții