Anunț de ultimă oră! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a confirmat data de deschidere a platformei care va atrage 46 miliarde de euro din Politica de Coeziune, așa cum confirmă stiripesurse.ro. Potrivit primelor informații, începând cu data de 16 mai, proiectele pot fi depuse.
Reprezentanții MIPE au confirmat că aplicația care atrage suma uriașă din Politica de Coeziune 2021 – 2027 va fi deschisă de la data de 16 mai. Sistemul informatic MySMIS2021 acoperă toate etapele necesare unui proiect, precum definirea apelului, elaborarea, depunerea, evaluarea, contractarea, achizițiile, implementarea și monitorizarea documentelor, prin module dedicate. Aplicația este în curs de finalizare în această perioadă.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marcel Boloș țintește sus! Zeci de proiecte vor fi lansate pe 2023 „Avem de absorbit 6,3 miliarde de euro din PNRR în 2023”
MySMIS2021/SMIS2021+ reprezintă sistemul unic de management al informației în ceea ce privește fondurile externe din Politica de Coeziune, aferente perioadei 2021 și 2027. Conform calendarului, proiectele vor putea fi depuse începând cu data de 16 mai, într-o variantă optimizată a platformei. Marcel Boloș confirmă că dezvoltarea aplicației este un punct cheie pentru atragerea celor 46 miliarde de euro din Politica de Coeziune. Ministrul susține că sistemul răspunde cerințelor de digitalizare care faciliează accesul beneficiarilor la finanțare.
Boloș precizează că aplicația respectă regulile pentru descentralizare și debirocratizare în absorbția fondurilor. Mai mult de atât, ministrul a adăugat că anul acesta există 534 apeluri, iar măsurile vor fi simplificate, în așa fel încât rezultatele să se vadă curând în viața comunităților și în economie.
„Dezvoltarea sistemului informatic MySMIS2021 este unul dintre elementele – cheie în absorbţia celor 46 de miliarde de euro din Politica de Coeziune 2021-2027, pentru că ea răspunde acelei cerinţe de digitalizare care facilitează accesul la finanţare pentru beneficiari.
Totodată, eficientizează activităţile Autorităţilor de Management, de la definirea apelului şi până la implementarea proiectului. Anul acesta avem 534 de apeluri, aşteptate cu mare interes de către beneficiari, iar măsurile de debirocratizare şi de simplificare vor face ca rezultatele să se vadă mai curând în economie şi în viaţa comunităţilor. Mai mult, nu vom mai tremura că vom avea probleme cu absorbţia.
Încă de anul trecut, am adoptat noi reguli pentru descentralizare şi debirocratizare în absorbţia fondurilor, iar noul MySMIS, optimizat conform calendarului stabilit, este o completare firească a acestor măsuri”, declară Boloș.