- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Evaluarea Națională 2024. Ce trebuie să știe elevii înainte de marele examen. Este complet interzis! 

24 Jun, 15:32 • Fundeanu Madalina
Evaluarea Națională bate la ușă, iar Ministerul Educației atrage atenția asupra modului în care se vor desfășura examenele. Elevilor le este interzis acest lucru!
Evaluarea Națională 2024. Ce trebuie să știe elevii înainte de marele examen. Este complet interzis! 

Evaluarea Națională bate la ușă, iar Ministerul Educației Naționale a transmis cu o zi înaintea începerii probelor că peste 160 de mii de elevii de clasa a VIII-a au fost înscriși pentru a susține examenele. Mâine, pe 25 iunie 2024, va avea loc prima probă, cea la Limba și literatura română, conform Bugetul.ro.

A mai rămas doar o zi până la Evaluarea Națională! Ce le este complet interzis elevilor

După proba la Limba și literatura română va urma cea de la matematică, care va avea loc joi. Proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă se va desfășura vineri. Ministerul a transmis că, potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare județene, mai mult de 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen.

Accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen se va face strict în intervalul orar 8,00 – 8,30. Aceștia sunt nevoiți să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru.

Probele de la Evaluarea Națională sunt programate să înceapă la ora 9,00, moment în care elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare). Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de două ore, care încep din momentul în care au terminat de completat în caseta de identificare.

Citește și: Burse de merit pentru toată luna iunie și o parte din iulie pentru elevii care dau Evaluarea Națională și Bacalaureatul în 2024. Ce se întâmplă cu bursele în cazul elevilor din învățământul profesional și tehnic

Evaluarea Națională
Evaluarea Națională

De prelungirea timpului de lucru cu maximum două ore vor veneficia doar elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/a Municipiului București de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în acest an.

Ministerul Educației atenționează că este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare, cum ar fi manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, telefoanele mobile și instrumentele electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare sunt complet interzise.

Mai mult de atât, în sălile de examen este interzisă și introducerea acestor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Toți elevii au obligația de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen. În cazul refuzului, elevii nu vor fi acceptați în examen. Toate probele de la Evaluarea Națională sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14,00. Contestațiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) și 4 iulie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Rezultatele finale vor fi publicate marți, 9 iulie.

Vezi și: Propunere inovatoare de la Ministerul Educaţiei. Elevii olimpici ar putea intra la liceu fără să dea Evaluarea Naţională