Facturile pentru energie și gaze pot fi mărite fără voia ta. Cea mai eficientă modalitate de a plăti strict pentru cantitatea de energie consumată este reprezentată de transmiterea indexului. In fiecare lună există o scurtă perioadă în care poți, personal, să furnizezi indexul de consum.
Așadar, factura ta va reflecta un consum real, astfel eliminându-se estimările.
Ai putea fi interesat și de: Cea mai mare factură pentru infrastructura rutieră în prima decadă a lunii: 94 de milioane lei pentru Drumul Expres Brăila-Galați
Procedura prin care se transmite indexul este autocitit și ete relevantă atât pentru energia electrică, cât și pentru gaze. Aceasta reprezintă cea mai bună decizie financiară în ceea ce privește plata facturilor.
Ce este indexul? Este un grup de cifre care este afișat pe contor, fie că este vorba despre un contor electric sau de gaze, în cazul unei centrale proprii.
Mai mult decât atât, aceste cifre ale indexului indică exact cantitatea de energie pe care o persoană a consumat-o, iar transmiterea indexului înseamnă furnizarea acestei cifre furnizorului în intervalul menționat pe factura lunară. în vederea efectuării acestui proces, este nevoie de un cont online pe site-ul furnizorului tău de energie.
Opțiunea pe care o preferă oamenii este de a folosi aplicația mobilă pentru acces rapid, dar ambele opțiuni sunt la fel de eficiente.
Conectându-te la contul tău pe site-ul furnizorului, vei găsi o secțiune dedicată introducerii indexului autocitit.
Odată ce contractul este semnat, există o perioadă de câteva zile în care poți introduce aceste date. Mergi la contor, notează cifrele și introdu-le pe site sau în aplicația mobilă pentru a le transmite furnizorului. Mai departe, tot ceea ce trebuie să faci este doar să aștepți factura, care va reflecta cu exactitate consumul tău real de energie.
Indexul poate fi, de asemenea, transmis și prin telefon, urmând instrucțiunile și numărul de telefon specificat pe factură.
Există diverse tipuri de contoare, de la cele mecanice la cele electronice sau chiar inteligente, care permit schimbul de informație în timp real între consumatori și distribuitori de energie.
Dacă transmiți în mod regulat indexul, acest lucru îți poate aduce numeroase beneficii, inclusiv o facturare corectă și eliminarea disputelor legate de estimări.
Practic, a furniza indexul autocitit este o metodă de a ști precis cât consumi și cât plătești, contribuind la monitorizarea atentă a consumului de energie și la identificarea unor modalități eficiente de economisire a acesteia, conform Antena 3.
Această practică îți oferă o facturare corectă, eliminând eventualele neclarități și dispute, și contribuie la evitarea estimărilor exagerate, potrivit Știrile ProTv.
Ai putea fi interesat și de: Aparatul din casă care consumă mai mult curent decât frigiderul. Top 5 aparate care-ţi umflă factura