- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Experiența inedită a unui român care a mers la vot în China. „Nu o să uit niciodată. Nu aveți scuze să nu mergeți la vot azi!”

09 Jun, 19:37 • Fundeanu Madalina
Românul care a mers să voteze în China! Povestea lui a devenit virală pe internet.
Experiența inedită a unui român care a mers la vot în China. „Nu o să uit niciodată. Nu aveți scuze să nu mergeți la vot azi!”

Un român a decis să plece în vacanță în China pentru a se bucura de o experiență de neuitat. Deși se află la mii de kilometri depărtare de casă, bărbatul tot a reușit să meargă la vot, conform Cancan.ro.

Fără să se gândească prea mult, el s-a îndreptat către secția de votare din Shangai, unde și-a exercitat votul. A dorit să le arate tuturor cum a procedat, așa că a filmat tot procesul. Videoclipul a devenit viral pe platforma TikTok, iar mesajul tânărului a stârnit numeroase reacții, cele mai multe de apreciere.

Românul care a mers să voteze în China! Povestea lui a devenit virală pe internet

Alin a plecat în vacanță în China, pentru momente cu adevărat unice. Tânărul le-a prezentat tuturor urmăritorilor din mediul online experiențele pe care le-a avut în țara străină.

Deoarece azi este zi de alegeri locale și europarlamentare, românul a vrut să-și exercite dreptul la vot la cele europarlamentare. Acesta s-a îndreptat spre secția de votare din China, special organizată pentru românii din Shangai. Acesta a împărtășit întregul proces cu toți cei care-l urmăresc pe platforma TikTok. În scurt timp, filmulețul său a devenit viral pe internet, în special pentru că românul a ținut să le transmită și un mesaj conaționalilor.

Citește și: Sancțiuni dure pentru cei care fac poze în cabina de vot! Cu ce amendă colosală s-a ales un bărbat care a fotografiat buletinul de vot

vot în China
vot în China

„Suntem în Shanghai și o să fac o nebunie foarte mare. Suntem în 9 iunie, este zi de vot și când faci ceva nou pentru prima oară într-o țară străină se zice că trebuie să iei o piatră în gură. Hai să iau și eu o piatră în gură!”, a spus acesta, într-un clip postat pe TikTok.

Alin a spus că este o experiență pe care nu o să o uite niciodată și a dorit să le transmită românilor că nu există scuze să nu meargă astăzi la vot. În ciuda faptului că se află peste hotare, există secții de votare special amenajate unde românii pot merge să-și aleagă favoriții.

„O experiență unică pe care n-o s-o uit niciodată. Nu aveți scuze să nu mergeți la vot azi”, a mai spus tânărul.

Bărbatul a primit sute de aprecieri din partea urmăritorilor lui de pe Tik Tok, pentru că a mers să voteze chiar dacă se afla în vacanță.

„Bravooo”, a comentat cineva la postarea acestuia.

Un alt internaut l-a întrebat cu cine a votat, însă Alin a preferat să nu facă public acest lucru.

Vezi și: Prezența la vot, ora 19:00, la alegerile locale și europarlamentare. Peste 44% dintre români au ieșit să voteze!