- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Explozie de investiții! Marcel Ciolacu dezvăluie planuri ambițioase pentru două proiecte majore în România!

04 Sep, 11:34 • Bugiu ⁠Ana Maria
Marcel Ciolacu a anunțat măsuri de sprijin în sănătate, inclusiv acces la radioterapie decontată pentru bolnavii de cancer și suport pentru tinerii care necesită îngrijiri medicale și medicamente inovative. Programul național de îngrijiri paliative se va extinde.
Explozie de investiții! Marcel Ciolacu dezvăluie planuri ambițioase pentru două proiecte majore în România!

Premierul Marcel Ciolacu anunță, într-o ședință de Guvern, alocarea a 500 de milioane de lei din Fondul de Mediu pentru modernizarea și extinderea rețelei de gaze naturale, inclusiv trei gazoducte importante în Giurgiu, Vâlcea și între Mehedinți și Caraș-Severin.

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici și un buget de un miliard de lei pentru restaurarea zonei de bifurcație a brațului Bala pe Dunăre, un proiect esențial pentru transportul naval și protejarea mediului.

”Alocăm azi 500 de milioane de lei din Fondul de Mediu pentru modernizarea și extinderea rețelei de gaze naturale. Sunt trei gazoducte importante în Giurgiu, Vâlcea și, în special, cel dintre Mehedinți și Caraș-Severin.

Aprobăm indicatorii tehnico-economici și un buget de un miliard de lei pentru un obiectiv major pentru transportul naval pe Dunăre: restaurarea zonei de bifurcație a brațului Bala, un proiect ce vizează simultan și protejarea mediului”, a precizat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Te-ar putea interesa și: Guvernul adoptă legea care provoacă un cutremur în România. Marcel Ciolacu: „Nu e ordonanța austerității”

foto: Marcel ciolacu

 

Marcel Ciolacu a anunțat aprobarea unor măsuri importante în domeniul sănătății, inclusiv accesul bolnavilor de cancer la servicii de radioterapie decontate. Tinerii care necesită îngrijiri medicale și pacienții cu medicamente inovative vor primi sprijin suplimentar.

Programul național de îngrijiri paliative se va extinde în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate.

”În domeniul sănătății, aprobăm măsuri pentru bolnavii de cancer prin acces la servicii de radioterapie decontate. Îi ajutăm și pe tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale și pacienții care au prescrise medicamente inovative.

Completăm și Programul național de îngrijiri paliative în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu prin casele de asigurări de sănătate”, a mai spus Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu anunță domeniile vitale pentru viitorul țării. Mesajul premierului pentru cei mai importanți bancheri din România