- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Explozie economică în România! Se investesc 140 de milioane de euro într-o nouă fabrică. Se fac angajări masive!

05 Sep, 11:39 • Bugiu ⁠Ana Maria
O nouă fabrică în România! Cu o investiție de aproximativ 140 de milioane de euro, fabrica urmează să fie inaugurată până la finalul anului 2024.
Explozie economică în România! Se investesc 140 de milioane de euro într-o nouă fabrică. Se fac angajări masive!

Knauf Insulation, parte a renumitului Grup Knauf, a anunțat deschiderea unei noi fabrici moderne de vată minerală de sticlă în Târnăveni, România. Această nouă unitate de producție va deveni una dintre cele mai avansate din Europa Centrală și de Est, aducând beneficii majore economiei locale și naționale, potrivit playtech.ro.

În anul 2023 a început construcția noii fabrici. Cu o capacitate de producție de peste 100 de milioane de metri pătrați de vată minerală de sticlă pe an.

Prin această nouă unitate de producție, Târnăveni va deveni un punct de referință pe harta internațională a producției de vată minerală, consolidând poziția României pe piața europeană a materialelor de construcții.

Te-ar mai putea interesa și: Dorinel Umbrărescu, o nouă lovitură pe piața contrucțiilor: Și-a făcut fabrică de parapet metalic pentru autostrăzi

foto: fabrici România

Explozie economică în România! Se investesc 140 de milioane de euro într-o nouă fabrică. Se fac angajări masive!

Fabrica va fi echipată cu cele mai avansate filtre de aer și tehnologii ecologice aprobate de instituțiile avizate din domeniul protecției mediului, conform directorului general Knauf Insulation România și Bulgaria, Adrian Garofeanu.

Knauf Insulation va angaja peste 100 de persoane, iar locurile de muncă se anunță că vor fi bine plătite, fapt care va contribui la dezvoltarea Târnăveniului.

Fabrica promite că va respecta cele mai înalte standarde de protecție a muncii, asigurând siguranța angajaților și contribuind la dezvoltarea unui mediu de lucru sigur și productiv. Fabrica din Târnăveni nu pare că face excepție, fiind dotată și ea cu aceleași tehnologii de ultimă generație.

Compania își propune să minimizeze amprenta ecologică. Fabrica va avea o capacitate de producția anuală de aproximativ 75.000 de tone de vată minerală. Se pare că aceștia continuă să fie lideri în industria izolațiilor, oferind soluții durabile, care contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor.

Te-ar mai putea interesa și: Surpriza din Reghin, o fabrica uitată de români care cucerește Europa. 90% din producție este exportată în UE