Fabrica Nimet a fost înființată de un inginer mecanic, ca producător de nișă de tije și tuburi de piston pentru sisteme hidraulice de ridicare, încărcare și manipulare. Aceasta a avut la începuturile sale doar 5 angajați și o unitate de producție de aproximativ 500 mp, scrie Bugetul.ro.
Nu după multă vreme de când s-a lansat, gigantul austriac Palfinger, liderul global de piață a macaralelor, a decis să se asocieze cu fabrica românească. După mai puțin de 10 ani, producătorul est-european aflat la început de drum s-a transformat într-unul dintre cei mai mari lideri din industrie, cu prezență globală. Potrivit datelor transmise de Ministerul de Finanțe, Nimet, unul dintre cei mai mari producători de țevi de oțel, a terminat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 633 de milioane de lei, în scădere cu 27% față de anul precedent.
Profitul net al companiei din Lazuri, Dâmbovița, s-a redus de aproape trei ori, la aproximativ 50 de milioane de lei, însă numărul de angajați a crescut la aproape 800 de oameni. Deși în ultimul deceniu rezultatele financiare ale Nimet nu au avut o evoluție constantă, numărul de angajați ai companiei a crescut în fiecare an, iar în ultimii ani a avansat de mai bine de două ori.
Ai mai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea, în vizită la depoul Dudeşti cu ocazia zilei de 1 Mai. „Românii vor ajunge cei mai bine plătiţi angajaţi din această parte a Europei!”
Fabrica Nimet se bucură de o prezență globală în peste 90 de țări din toată lumea, având o rețea de vânzări foarte bine dezvoltată prin partenerii săi de distribuție pe toate cele 6 continente. Producția din fabrică merge în proporție de 95% la export (75% în statele europene și 25% export distribuit uniform între America de Nord, America de Sud, Asia Pacific).
În ceea ce privește structura portofoliului de clienți, acțiunile sunt împărțite în mod egal între utilizatorii finali și distribuitori. Nimet este atentă la necesitățile particulare ale fiecărei categorii, care, în funcție de cultura de afaceri, pot fi afaceri mici, fără spații de depozitare, preferând serviciile lanțurilor de distribuție sau ale marilor OEM care se ocupă de propriul lanț de aprovizionare.
Vezi și alte știri: Prognoze sumbre pentru România: Cât de mult va crește prețul gazelor. Există și vești bune