- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Facturile românilor la energie, de 3 ori mai mari vara aceasta! Metode prin care putem plăti mai puțin

24 Jun, 12:55 • Fundeanu Madalina
Temperaturile extreme cresc facturile românilor la energie vara aceasta! Iată ce poți face pentru a plăti mai puțin.
Facturile românilor la energie, de 3 ori mai mari vara aceasta! Metode prin care putem plăti mai puțin

Facturile românilor la energie electrică au mari șanse să ajungă de trei ori mai mari în această perioadă. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate, cei mai mulți oameni folosesc în exces aerul condiționat, ceea ce duce la prețuri triple, conform Antena 3 CNN.

Temperaturile extreme cresc facturile românilor la energie vara aceasta!

Pe măsură ce folosim aerul condiționat mai mult, cu atât facturile la energie electrică vor fi mai mari la final de lună.

De exemplu, dacă afară sunt înregistrate în jur de 32 de grade și vrem să reducem temperatura în casă cu 4-6 grade, asta înseamnă că trebuie să folosim aerul condiționat cam 4 h/zi, adică aproximativ 100 h pe lună, ceea ce ar însemna un consum total de 185 kWh, iar în bani ar fi aproximativ 150 de lei.

Prin urmare, prețul deja se dublează odată ce punem aerul condiționat în funcțiune, dacă vorbim de o factură iniţială de aproape 70 de lei.

Pe de altă parte, în cazul unei zi caniculare, dacă afară sunt 38-39 de grade, asta înseamnă că trebuie să folosim aerul condiționat aproape 7 h/zi ca să avem o temperatură optimă în casă și, drept urmare, că și consumul va crește cam la 275 kWh.

La facturi, acest lucru semnifică circa 350 de lei plata la final de lună.

Ai mai putea fi interesat de: Cum te poți trezi cu facturi astronomice la telefonie în vacanța 2024? Detaliile de care trebuie neapărat să ții cont

facturi energie
facturi energie

Ce poți face pentru a plăti mai puțin

Deși temperaturile sunt tot mai ridicate, iar nevoia de a porni aerul condiționat este din ce în ce mai mare, există câteva soluții prin care ne putem reduce costurile la final de lună:

– să păstrăm temperatura în casă cam la 24-25 de grade, nu mai mult de atât

– primele 10 minute din dimineață să încercăm să aerisim casa

– contează foarte mult și tipul de aer condiționat pe care îl folosim. Dacă acesta este dintr-o clasă energetică superioară, automat nu va consuma atât de mult.

Mai mult de atât, este necesar ca toți românii să ştie şi că aparatele de aer condiționat costă destul de mult, având preţuri care încep de la 2.500 lei și ajung chiar și la 6.000 lei.

Vezi mai multe știri: Facturi mai mari pentru români, de la 1 iulie! Cât vom plăti în plus pentru energia electrică