- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Faliment pentru partenerii Kaufland: Compania care a construit unul dintre magazinele retailerului se confruntă cu dificultăți majore.

17 Sep, 14:23 • Berbecar Ralph
Una dintre firmele implicate în construirea unui supermarket Kaufland din România se confruntă cu probleme majore. Supermarketul urma să fie construit în apropierea localității Miroslava, pe șoseaua Iași – Voinești, însă viitorul proiectului este incert. Cu toate acestea, constructorul cere falimentul acestui magazin.
Faliment pentru partenerii Kaufland: Compania care a construit unul dintre magazinele retailerului se confruntă cu dificultăți majore.

Unul dintre supermarket-urile Kaufland, se confruntă cu o mare criză, în urma cerereii a falimentului din partea patronului.  Construcția a început în iulie 2024, fiind realizată de firma Concret Construct AG din Gura Humorului, județul Suceava. Autorizația de construcție fusese emisă de Primăria Iași pe 10 mai 2024, iar termenul de finalizare era de 24 de luni.

Ce se întâmplă cu cererea de faliment

Totuși, firma suceveană a depus cererea de faliment la Tribunalul Suceava pe 9 septembrie 2024. Concret Construct AG, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 220,6 milioane lei (44,6 milioane euro) și un profit de 1,5 milioane lei (303.000 euro). În cazul în care proiectul va fi finalizat, hipermarketul va fi construit pe o suprafață de avea o aproximativ 5.500 mp și va fi amplasat pe un teren de peste 17.000 mp. Vor fi disponibile 200 de locuri de parcare, stații de încărcare pentru vehicule electrice, spații pentru persoanele cu dizabilități și locuri speciale pentru mamele cu copii, potrivit Bugetul.ro

Citește și: Decizia BEC cu privire la votul prin intermediul urnei speciale. Ce spune BEC despre votul la alegerile parlamentare din acest an

„Staționarea vehiculelor se va face în interiorul parcelelor, în spațiile de parcare comune, special amenajate. Staționarea autovehiculelor, atât în timpul lucrărilor de construcții și instalații, cât și în timpul funcționării clădirilor, se va face în afara drumurilor publice. Parcaje propuse sunt amenajate în interiorul parcelei studiate, după cum urmează: 222 de locuri de parcare supraterane, din care 4 au stație de încărcare mașini electrice, 8 locuri pentru persoane cu dizabilități și 6 locuri pentru mamă și copil”, se arată în documentația PUZ.

În momentul de față, zona de Iași este în plină dezvoltare. Împiedică acest lucru dezvoltarea magazinului?

Având în vedere că zona în care acest magazin ar trebui să se deschide este într-o continuă dezvoltare, proiectele propuse în aceeași zonă sunt majore. Touși, cert este că lângă Kaufland, ar trebui să fie construit un complex de case.

Primăria Iași a eliberat “două autorizații de construire pentru noul ansamblu de case, în baza unei hotărâri de Consiliu Local ce a fost adoptată în 2019. Pe prima suprafață de teren de 7.141 de metri pătrați urmează să fie construite 8 locuințe individuale, 3 șiruri cu câte 4 locuințe și 2 locuințe colective mici, cuplate cu câte 6 apartamente. Al doilea teren are 5.893 de metri pătrați, unde vor fi construite 2 locuințe individuale, 6 șiruri de câte 4 locuințe și 2 locuințe colective mici cuplate, având fiecare parter comercial și câte 6 apartamente”.

Citește și: Mii de pensionari au primit pensii mai mici decât trebuia. Ce se va întâmpla cu restul banilor

 

Tags: