- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fără angajați, fără pensii. Avertisment dur: România e în fața unei crize iminente

25 Aug, 14:37 • Preda Silvia
În țara noastră numărul angajaţilor creşte foarte puţin sau chiar deloc iar acest lucru ne va afecta în scurt timp. Fără oameni noi în piaţa muncii, sistemul de pensii va fi lovit dur!
Fără angajați, fără pensii. Avertisment dur: România e în fața unei crize iminente

În România sunt acum peste 5,1 milioane de angajaţi. Ar mai fi nevoie de mii de oameni noi în piaţa muncii pentru a susține sistemul de pensii, fiindcă și numărul pensionarilor din țara noastră a ajuns la cinci milioane, scrie Ziarul Financiar.

Pentru ca plata pensiilor să rămână sustenabilă este nevoie de 300.000 de oameni noi în piaţa muncii, susține Dinu Gheorghe, Managing Partner, Aspire Academy/ Yoop Rlx.

Cifrele ne arată clar că sunt două opţiuni: fie importăm mai multă forţă de muncă care să susţină plata pensiilor decreţeilor, fie le mărim vârsta de pensionare sau găsim moduri în care ei să aibă job, chiar dacă sunt la pensie, adică să-şi ofere încă implicarea în valoarea economică a ţării.

Deci, cifrele arată foarte clar: în cinci ani de zile, dacă România nu importă 250.000 – 300.000 de oameni noi în forţa de lucru, nu va putea să plătească pensiile la nivelul la care sunt azi”, a declarat Dinu Gheorghe, Managing Partner, Aspire Academy/ Yoop Rlx, în cadrul emisiunii ZF Live, realizate cu sprijinul Orange Business.

România are nevoie de angajați. Trebuie să rezolve urgent lipsa forţei de muncă

Presiune pe sistemul de pensii. E nevoie de angajați
Presiune pe sistemul de pensii. E nevoie de angajați

Citește și: Aceste două categorii de pensionari nu vor primi niciun ban în plus la pensie, de la 1 septembrie

„O ţară care se împrumută să plătească pensiile sau să creeze oportunităţi noi, să facă cercetare şi dezvoltare, sau infrastructură, este pe drumul către dezastru, iar România nu îşi va permite acest lucru”, a mai spus Dinu Gheorghe.

Citește și: Pensii 2024. Cât primește un român după aproape 30 de ani de muncă? Calcul făcut după noua lege a pensiilor