Comisia comună pentru statutul deputaților și senatorilor a votat astăzi, 22 iunie, pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, informează stiripesurse.ro. În comisie au existat 8 voturi „pentru” și o abținere.
Parlamentarii își iau adio de la pensiile speciale. Comisia comună pentru statutul deputaților și senatorilor a votat eliminarea indemnizațiilor din această categorie. Votul a avut loc astăzi, 22 iunie. În comisie au existat 8 voturi „pentru” și o abținere, aparținându-i reprezentantului AUR.
Citește și despre: Lovitură pentru parlamentari! Și-ar putea lua adio de la zilele libere
Proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale urmează să intre în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaților și Senatului. Ședința decisivă va avea loc luni, 26 iunie. Ultimele evenimente ne arată că se fac mișcări importante în România, în ceea ce privește pensiile speciale.
În urmă cu puțin timp, Marius Budăi a adus noi clarificări și a informat că problema trebuie rezolvată până la sfârșitul sesiunii parlamentare. Ministrul Muncii a adăugat că, deși pensiile speciale nu există, ele se regăsesc în PNRR-ul României, din cauza unor „profesioniști”.
„E o chestiune care este în dinamică din ce în ce mai accelerată în ultima perioadă, pentru că trebuie să închidem acest această lege. Și premierul României, Marcel Ciolacu, atunci când era și președinte la Camera Deputaților, a spus foarte clar că până la sfârșit de sesiune parlamentară trebuie să închidem aceste aspecte.
Eu am spus tot timpul că pensiile militare nu sunt pensii speciale. Spun tot timpul că sunt indemnizații și pensii stabilite în baza unei legi speciale. Pensii speciale nu există, dar se regăsesc în PNRR-ul României, pentru că nu e așa l-au lucrat niște profesioniști…”, declară ministrul Muncii, la Antena 3 CNN.
Totodată, Marius Budăi a mai informat că indemnizațiile din această categorie vor fi ajustate în conformitate cu dispozițiile PNRR. Neîndeplinirea jaloanelor și țintelor ar duce la o pierdere de aproape 3 miliarde de euro.
„Suntem deja la un an și șapte luni de când discutăm această reformă și ar trebui să o și finalizăm pentru că ce e prea mult strică!
Cu siguranță ceea ce s-a discutat și s-a agreat în coaliție se va întâmpla! Acum că cineva este supărat sau nu, astea sunt condițiile.
Eu cred că trebuie să fim onești față de noi, față de restul țării, să terminăm cu acele posibilități de a abuza legal, bineînțeles, de anumite sisteme, să terminăm cu vechimile asimilate, cu posibilitatea ca pensia să fie mai mare decât venitul în activitate, să ne ducem la o echilibrare a vârstei de pensionare și la o echilibrare a perioadei la care se raportează calculul pensiei.
Toate aceste lucruri sunt principii care stau în spatele reformei și întăresc reforma și care vor duce în cele din urmă la acele cifre și la acel impact de care vorbește toată lumea, mulți dintre ei puțin pricep ce se întâmplă acolo”, declară el, în exclusivitate la România TV.
Vezi și: Avalanșă de ajutoare pentru români! Parlamentarii schimbă totul