Nu toți românii sunt de acord cu revenirea la școală pe 11 septembrie. Au ieșit mai multe discuții publice, după ce Ministerul Educației a dat publicității prima formă a proiectului cu privire la structura anului școlar 2023-2024, acolo unde este notat faptul că școala începe pe 11 septembrie și se termină pe 24 iunie.
Patronatul RESTO Constanța și patronatele „Eforia turistică”, Mamaia Nord, Costineşti şi Tulcea-Delta Dunării au cerut public amânarea datei de începere a şcolii până pe 18 septembrie. Reprezentanții patronatelor susțin că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure de vremea frumoasă şi de tarifele speciale din ofertele „Litoralul pentru toţi” sau de zile de vacanţă în destinaţii montane şi balneare din România, anunță Agerpres.
Ai mai putea citi: Structura anului școlar 2023-2024. Iată cum va fi structurat anul școlar care va începe pe 11 septembrie
„Conform proiectului de Ordin de Ministru pus acum în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei, anul şcolar 2023 – 2024 va începe pe 11 septembrie , urmând să se încheie pe 21 iunie.
Patronatul RESTO Constanţa şi patronatele ‘Eforia turistică’, Costineşti, Mamaia Nord şi Tulcea-Delta Dunării solicită ferm amânarea datei de începere a şcolii până la 18 septembrie, considerând că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă şi de tarifele de septembrie din ofertele speciale ‘Litoralul pentru toţi’ sau, desigur, de zile de vacanţă în destinaţii montane, balneare sau de city break in oraşe din România”, a declarat preşedintele de onoare al patronatului RESTO, Corina Martin, potrivit unui comunicat transmis de sursa citată.
Patronatele mai sunt de părere că este mai importantă prelungirea cu o săptămână a vacanţei în luna septembrie, în locul introducerii unei vacanțe de o săptămână în octombrie. Reprezentanții patronatelor susțin că este foarte important să primească sprijin de la autorități. Rămâne însă de văzut ce decizie finală se va lua.
Constatăm că, în continuare, în ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, anual, formulate de federaţiile şi patronatele din industria ospitalităţii din România, deciziile miniştrilor Educaţiei continuă să ignore interesul pe care administraţia centrală ar trebui sa îl aloce, cu adevărat, industriei ospitalităţii şi atragerii de turişti şi de vizitatori în destinaţia ROMÂNIA. Cerem susţinere fermă din partea prim ministrului în acest sens şi aşteptăm să vedem că, în sfârşit, şi turismul devine o prioritate reală în această ţară, aşa cum se întâmplă în Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre destinaţiile concurente şi vecine„, a adăugat Martin.
Ai mai putea citi: Oficial! România va avea un nou drum de mare viteză. Costă 500 de milioane de euro și leagă mai multe județe de Autostrada Soarelui