- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

FCSB, Dinamo, Rapid și CSA Steaua nu vor mai putea juca în Superliga și Liga a II-a, după radierea AMFB

17 Oct, 15:00 • Andrei Ene
FCSB, Dinamo, Rapid și CSA Steaua, unele dintre cele mai apreciate echipe de fotbal din țară, vor putea pierde licențele din cauza radierii AMFB. Astfel, nu vor îndeplini condiția de a avea echipe de juniori, din moment ce Asociația organizează competițiile de juniori.
FCSB, Dinamo, Rapid și CSA Steaua nu vor mai putea juca în Superliga și Liga a II-a, după radierea AMFB

FSCB, Dinamo, Rapid și CSA Steaua vor fi sub riscul de a pierde licența și, implicit, a nu mai putea juca nici în Superliga, nici în Liga a 2-a, după ce Asociația Municipală de Fotbal București a fost radiată de instanța din România.

Radierea AMFB aduce probleme în lumea fotbalului

Din 26 septembrie, de când instanța a radiat AMFB, plutește o incertitudine profundă asupra fotbalului bucureștean, astfel că Tudor Iacov a înființat o asociație care are scopul de a apăra drepturile cluburilor din ligile inferioare din Capitală, încercând să reînvie fotbalul bucureștean.

Citește și : Județele cu cele mai multe joburi noi din România. Peste 230.000 de locuri noi de muncă au fost postate

În plus, Federația Română de Fotbal (FRF) a creat o comisie care a organizat întâlniri cu cluburile din București, ce are scopul de a identifica soluții pentru depășirea acestei crize și continuarea activității.

Documentul care dinamitează fotbalul bucureștean

Publicația ProSport a intrat în posesia unui document pe care FRF l-a trimis președintelui AMFB în data de 31.05.2024, prin care se vorbea despre riscurile la care se vor supune FCSB, Rapid, Dinamo și CSA Steaua în contextul în care AMFB nu va mai putea organiza competiții.

„Trebuie avut în vedere și că, în conformitate cu regulile impuse de Federația Română de Fotbal, echipele participante în competițiile profesioniste Liga 1 și Liga 2 sunt obligate să aibă un număr minimum de echipe de juniori pentru a putea participa în competițiile menționate anterior. În acest sens, existența AMFB este de maximă importanță, deoarece unele categorii de vârstă au organizate competiții exclusiv la nivelul asociațiilor județene de fotbal/AMFB. Implicit, dacă AMFB nu va mai putea organiza competițiile respective, nici cluburile cu sediul în București și cu echipe participante în ligile profesioniste cum ar fi CSA Steaua, FCSB Dinamo 1948, Rapid 1923 nu vor mai avea posibilitatea de a îndeplini condițiile de participare în competițiile organizarte de LPF și FRF, ceea ce va conduce la afectarea întregii piramide competiționale”, sună un pasaj din documentul respectiv.

Citește și : Decizie finală cu privire la facturile românilor. Anunțul ministrului Energiei

Practic, deoarece unele categorii de vârstă au competiții organizate exclusiv la nivelul AMFB sau la nivelul asociațiilor județene de fotbal, echipele precum CSA Steaua, Dinamo sau Rapid nu vor mai îndeplini condițiile de participare în competițiile LPF și FRF. Prin deducție, nici FCSB nu va mai putea participa la astfel de competiții.

Adrian Stîngaciu, directorul departamentului juridic al FRF a fost contactat de aceeași publicație și a precizat că trebuie „să fim calmi în aceste momente și să nu producem un haos în fotbal”, deoarece problemele vor fi serioase tocmai din 2026, în cazul în care „nu va exista până atunci un AMFB pus pe picioare sau nu va fi repus acesta vechi”.