Chiar dacă nivelul de salarizare al cadrelor militare nu este cel mai atractiv, ministerul recunoaște meritele femeilor din sistemele militarizate.
„Cifrele ONU arată că atunci când femeile se implică în negocierile de pace, acel acord de pace are 35% şanse să dureze peste 15 ani. Şi atunci, nu e vorba că sunt femeile mai bune sau sunt mai puţin bune, sunt anumite dimensiuni pe care femeile sunt construite să le înţeleagă mai bine.
Şi nu ar trebui să conteze dacă eşti femeie sau bărbat, dar nici aceste bariere artificiale impuse femeilor nu sunt corecte. Trebuie să avem şanse egale”, a declarat Ana Cătăuţă, deputat PSD, potrivit Newsweek
În ciuda rolurilor extrem de importante pe care le au în gestionarea conflictelor, soldații români sunt recompensați cu un salariu infim.
În funcție de grad, soldații primesc următoarele salarii:
Femeile din UE câştigă în medie cu 13% mai puţin decât bărbaţii la aceeaşi muncă, în pofida egalităţii salariale care face parte din legislaţia blocului comunitar, a anunţat marţi Comisia Europeană, transmite Reuters.
„Salarizare egală pentru aceeaşi muncă sau muncă de valoare egală este unul din principiile fondatoare ale UE, formulat în Tratatul de la Roma din 1957. Încă stagnează progresele în eliminarea diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi în acest an şi au încetinit de-a lungul anilor„, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
În vederea remedierii acestei probleme, Comisia Europeană a emis Directiva privind transparenţa salarială, care a intrat în vigoare în iunie.
Directiva stabileşte cadrul aplicării ideii „muncă de valoare egală” şi criterii de comparare, care includ competenţe, efort, responsabilitate şi condiţiile de lucru.