Femeile din România ar putea primi sute de lei, primă din partea angajatorilor, cu ocazia zilei de 8 Martie. Anumite companii din România își arată aprecierea față de angajate de Ziua Internațională a Femeii, prin oferirea de vouchere cadou electronice, cu sume ce pot ajunge până la 300 de lei, potrivit unei analize de specialitate, conform informațiilor transmise de Agerpres.
Conform analizei, în anul 2024, angajatele din România vor beneficia de vouchere cadou electronice, iar suma alocată poate atinge 300 de lei.
Distribuția geografică indică faptul că cele mai multe beneficiare sunt din București și Ilfov (22%), urmate de Argeș (7%), Bacău (6%) și Bihor (5%). Potrivit Up România, sumele încărcate pe cardurile-cadou pentru Ziua Femeii sunt cheltuite în mai puțin de o lună de la primire, iar destinatarele preferă să-și răsfețe în saloanele de înfrumusețare, să-și actualizeze garderoba sau să achiziționeze articole pentru copii.
Conform datelor oferite de aceeași sursă, anul trecut, numărul companiilor care au ales să ofere acest beneficiu extra-salarial a crescut cu 58% față de 2022, iar numărul beneficiarelor a înregistrat o creștere de 37% în comparație cu anul precedent. Industrii precum cea textilă, comerțul și serviciile au fost lideri în acordarea tichetelor cadou de 8 Martie, iar numărul IMM-urilor care au adoptat acest avantaj a crescut cu 72% în 2023 față de 2022.
Te-ar putea interesa și: Cât te costă un 8 Martie la Berăria H, Sala Palatului sau Hanul Hangiței. Petrecerile includ surprize de proporții anul acesta
Pe de altă parte, 20% dintre companiile care au oferit tichete cadou de Ziua Femeii în 2023 au fost firme mici și mijlocii. Aceste tichete electronice pot fi acordate din bugetul cheltuielilor sociale și sunt deductibile fiscal în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit sursei citate.
De asemenea, mulţi angajatori, mai ales cei din domeniul privat, oferă pe lângă aceste tichete-cadou de 8 Martie şi o zi liberă tuturor angajatelor, conform EuroNews.
„În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depăşeşte 300 lei.
Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii”, transmite ANAF.