- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fiecare român, dator cu 45.000 de lei. Povara împrumuturilor de stat pe umerii tuturor!

27 Aug, 15:39 • Bugiu ⁠Ana Maria
Imprumuturile de stat, povara tuturor românilor. România are o datorie colosal de mare, care nu poate fi acoperită nici măcar cu ajutorul cetățenilor care au tot împrumutat statul.
Fiecare român, dator cu 45.000 de lei. Povara împrumuturilor de stat pe umerii tuturor!

Din luna octombrie, începe o nouă sesiune prin care oamenii pot să ofere împrumuturi către țară și să beneficieze de o dobândă neimpozabilă, potrivit bugetul.ro.

Avem miliarde de lei de dat înapoi. În plus, la finalul lunii august, Marcel Boloș a mai luat 420 de milioane de lei de la bănci. Românii va da banii înapoi, până la ultimul leu.

Te-ar putea interesa și: Guvernul le permite primăriilor să facă împrumuturi pentru a avea bani de încălzire pe timp de iarnă

foto: imprumuturi de stat

Fiecare român, dator cu 45.000 de lei. Povara împrumuturilor de stat pe umerii tuturor!

În prezent, România are o datorie de 862 de miliarde de lei și avem de dat înapoi de două ori mai mult decât producem. Astfel, fiecare cetățean va achita 45.000 de lei în anii următori. Cum? Prin taxe și impozite de tot felul, fără să conteze vârsta, domeniul de activitate sau orice altceva. Acest lucru se aplică și pentru generațiile următoare.

Cu toate acestea, Ministerul Finanțelor face împrumuturi nonstop. Fiind an electoral, partidele au promis măriri de pensii, de salarii, ajutoare de la stat, orice, dar nu s-au gândit la repercusiuni.

2025 ar putea marca începutul unei crize financiare

2025, ar putea fi începutul unei mari crize financiare,  care va afecta mai multe țări.

Mai mult: în 2020, impactul bugetar al pensiilor era de 81,4 miliarde de lei. În 2024, acesta a urcat la 136,3%, iar în fiecare lună va fi un cost suplimentar de 2,3 miliarde de lei. Acești bani vor fi acoperiți din buzunarele cetățenilor.

Asta înseamnă cel puțin 12 miliarde de lei până în luna decembrie, scoși din portofelele, buzunarele, saltelele și conturilor românilor, prin taxe, impozite și alte costuri, fie puse aiurea, fie impuse prin „n” metode de camuflare a scopurilor reale.

Te-ar putea interesa și: Ce bănci oferă împrumuturi dacă ești în Biroul de Credit. De aici, poți obține în câteva minute banii