- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de 70.000 de euro. Cine mai poate primi banii de la MADR

06 Oct, 10:36 • Bumbeneci Diana
Românii pot primi și acum finanțarea de 70.000 de euro promisă de FEADR. Iată cum se depun documentele.
Finanțare de 70.000 de euro. Cine mai poate primi banii de la MADR

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a adus o veste bună pentru o bună parte dintre românii care au nevoie de finanțare din partea Guvernului. Este vorba despre tinerii fermieri din zona non-montană care au solicitat sprijinul de 70.000 de euro acordat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin programul „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, finanțat prin Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR).

Finanțare de 70.000 de euro

Agenția pentru finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că s-a finalizat instrumentarea contestațiilor la raportul de selecție publicat în data de 14 iunie 2024 aferent intervenției DR-30 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, etapa 3, zona non-montană, sesiunea 01/2023.

În acest sens, la proiectele declarate inițial eligibile fără finanțare, au fost admise 45 de contestații din care au fost selectate pentru finanțare 18 proiecte, restul rămânând cu statutul de proiecte eligibie fără finanțare.

Tot din această categorie de proiecte au mai fost parțial admise 7 contestații, dintre care au fost selectate pentru finațare 2 proiecte, restul fiind rămânând eligibile fără finanțare.

Vezi și: Banii intră pe cardurile românilor chiar pe 20 octombrie. Românii care primesc 450 de lei pe lună

În același timp, alte 120 contestații făcute la proiectele declarate anterior eligibile fără finanțare au fost respinse, dintre care proiecte 118 au rămas cu același statut, iar 2 proiecte au fost declarate neeligibile după instrumentarea contestațiilor.

În cadrul proiectelor declarate inițial neeligibile, au fost admise 29 de contestații, iar după instrumentare, 13 proiecte au fost selectate pentru finanțare, restul fiind declarate eligibile fără finanțare.

La aceeași categorie, au fost parțial admise 34 de contestații, iar 6 proiecte au fost declarate eligibile fără finanțare, restul rămânând neeligibile.

Alte 121 de contestații la proiectele declarate inițial neeligibile au fost respinse.

La proiectele declarate inițial neconforme, au fost admise 7 contestații și parțial admise 3 contestații care, în urma instrumentării au obținut statutul de proiecte eligibile fără finanțare.

Alte 10 contestații au fost respinse, astfel că proiectele au rămas cu statutul de „neconform”.

Vezi azi și: Ilegal în toate școlile din România. Se dă pe loc amendă 8.000 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult