- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Finanțare de la AFM pentru români. Se dau 55.000 de euro

27 Sep, 14:03 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Finanțare pentru micii fermieri care vor să-și cumpere tractor nou: 55.000 EURO/fermă.
Finanțare de la AFM pentru români. Se dau 55.000 de euro

Sunt vești bune pentru micii fermierii care au în plan să-și înnoiască utilajele cu care lucrează terenul. Aceștia vor beneficia, în scurt timp, de un program de finanțare special dedicat acestui proiect de mare interes național. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va lansa „Rabla pentru tractoare”, cu o finanțare de maximum 55.000 de euro/fermă.

Finanțare de la AFM pentru români

Programul urmează să fie lansat în cursul săptămânilor următoare, până la finalul lunii octombrie cel târziu, promite președintele AFM, Laurențiu Neculaescu. Tinerii fermieri vor fi avantajați în privința finanțării, putând să obțină o rată de cofinanțare mai mică față de ceilalți fermieri.

Citește și: Finanțarea anului în România. Românii pot primi între 300.000 de euro și 2 milioane de euro

Rabla pentru tractoare, finanțare pentru fermieri
Rabla pentru tractoare, finanțare pentru fermieri

„Valoarea maximă pe care noi o finanțăm este de 55.000 de euro pentru fiecare tractor. Nu ne propunem să achiziționăm tractoare mari, ne adresăm fermierilor mici, inclusiv crescătorilor de animale. Avem alocați 500 de milioane de lei pentru acest program, 100 de milioane de euro, deci cam 2.000 de tractoare.

Acest program se va derula prin intermediul dealerilor de tractoare. Va fi o sesiune în care vom acredita dealerii de tractoare și, exact după modelul de la Rabla pe care oamenii îl cunosc foarte bine, te duci la dealer, îți alegi tractorul, trebuie să casezi în schimb o rablă care nu trebuie să fie neapărat un tractor. Orice tip de rablă se poate casa. Te duci cu certificatul de distrugere de la Remat la dealer, faci dovada că ai casat o rablă, dealerul te înscrie în program și vei primi tractorul pe care îl alegi de la dealer.

Discutăm aici despre o schemă de ajutor de stat, în care tinerii fermieri primesc 80% grant și 20% contribuție proprie, iar fermierii care nu se încadrează în categoria de tineri fermieri vor primi 65% grant cu 35% contribuție proprie”, a precizat Laurențiu Neculaescu, la DCNews.

Vezi și: Tichetele Rabla Plus ar putea fi schimbate în 2025. Anunțul Ministerului Mediului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult