Prepararea mâncării se dovedește pentru mulți antreprenori din Horeca unul dintre cele mai mari costuri care țin de activitatea de zi cu zi. Fie că vorbim despre alegerea unor ingrediente mereu proaspete și care să corespundă standardelor sanitar-veterinare sau despre găsirea și pregătirea bucătarilor, adevărul este că costurile se adună. O soluție la aceste probleme este reprezentată de către investiția de 300.000 de euro în producătorul brașovean Carmolimp care te ajută să deschizi un restaurant fără astfel de probleme, arată Economica.
Carmolimp, compania deținută de familia brașoveană Șoneriu, a lansat o gamă de produse gata preparate destinate Horeca, mai ales restaurantelor. Această schimbare a strategiei vine în urma unei investiții de 300.000 de euro în fabrica de mâncare gătită a firmei.
Aceste preparate, care sunt livrate necongelate în restaurante, au un termen de valabilitate de 21 de zile, ceea ce, potrivit producătorului, permite oricărui antreprenor să deschidă un restaurant. Prețurile acestor produse sunt chiar și cu 60% mai mici decât cele de pe piață.
După o investiție de peste 300.000 de euro și un proces de cercetare și dezvoltare desfășurat în ultimii 7 ani, Carmolimp oferă HoReCa 10 sortimente de ciorbă și peste 40 de sortimente de mâncare gătită. Trebuie precizat că mâncarea are un termen de valabilitate de 21 de zile, fără a folosi conservanți, ceea ce va permite proprietarilor de restaurante să economisească timp și resurse, inclusiv resurse de personal, și să ofere prețuri cu până la 60% mai mici.
„Am cercetat foarte mult până am reușit să ieșim cu aceste produse în piața românească. Ele respectă atât calitatea și procesul de pasteurizare, cât și cantitățile optime pentru o porție. Am reusit să facem în așa fel încât fiecare legumă din porția de ciorbă să fie în cantitatea potrivită, aceeași cantitate pentru fiecare portițe.
Folosim o mare parte din echipamentele fabricii Carmolimp, dar am inovat în așa măsură încât ne așteptăm să devenim principalul furnizor de mâncare gătită pentru HoReCa în următoarele 12 luni”, explică Valentin Șoneriu, Director General Carmolimp.
Te-ar putea interesa și: Restaurantul care își „pedepsește” clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Taxa suplimentară pe care aceștia trebuie să o plătească
După cum explică sursa citată, un restaurant poate plăti doar 7,5 lei + TVA pentru un kilogram de ciorbă de legume, prețul unei porții de 400 de grame fiind de 3,3 lei cu TVA inclus. De asemenea, ciorba de burtă, una dintre cele mai complexe din oferta Carmolimp, costă 13,5 lei + TVA pe kilogram, cu un preț final de 5,9 lei pentru o porție de 400 de grame. Pentru un fel principal, un kilogram de tochitură costă 22,5 lei + TVA, iar varza călită cu afumătură este vândută către restaurante la un preț de 16,1 lei + TVA pe kilogram.
„Datorită acestei soluții unice în piață, a numărului mare de ingrediente din ferme proprii, dar și cantităților mari preparate, prețurile produselor sunt cu 60% mai mici decât cele din piață. (…)
Pe lângă faptul că se economisește enorm din costurile cu personalul – nu mai ai nevoie de personal specializat în bucatarie, se elimină costuri energetice importante – nu mai pornești cuptoare în aceeași cadență, nu mai e nevoie de spații de depozitare la fel de mari. Încălzirea se face direct în pungă și scade astfel cantitatea de gunoi din locații”, a adăugat Valentin Șoneriu.
Citește și: Masa la restaurant, un lux pentru români. O clătită cu topping de ciocolată, 39 de lei în Centrul vechi