- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fonduri de urgență pentru Biserica Română. Guvernul anunță achiziții făcute de BOR în Franța și Italia

02 Oct, 13:51 • Bumbeneci Diana
Guvernul alocă fonduri pentru Biserica Ortodoxă Română. Se sprijină achiziționarea a două mari imobile din Franța și Italia.
Fonduri de urgență pentru Biserica Română. Guvernul anunță achiziții făcute de BOR în Franța și Italia

Premierul Marcel Ciolacu a discutat în şedinţa de Guvern din 2 octombrie, problema sprijinului financiar din partea Guvernului acordat cultelor. Social democratul anunță că se va finanţa achiziţionarea a două imobile cu destinaţie socială, în Italia şi Franţa pentru Biserica Ortodoxă Română.

Fonduri de urgență pentru Biserica Română

În acest sens, Executivul  va acorda un sprijin financiar pentru achiziţia unui imobil în Roma şi unul în Paris, ambele urmând să fie folosite pentru scopuri sociale şi umanitare.

Astfel, la Roma se va înfiinţa un centru social pentru mame şi copii veniţi în Italia la tratament peditric iar la Paris se va face o şcoală românească destinată prezervării identităţii naţionale.

Vezi și: Moment istoric pentru infrastructura din România. Guvernul alocă 5 miliarde de lei pentru autostrada Moldovei, autostrada Transilvaniei şi centura Bucureştiului

„Ca prim-ministru mi-am asumat consolidarea parteneriatului dintre stat și culte, mai ales în domeniile social, medical și educațional. De aceea, aprobăm azi sprijinirea achiziționării de către Biserica Ortodoxă Română a două imobile în Franța și Italia. Imobilul din Paris va fi transformat într-o școală românească și va contribui la păstrarea identității spirituale, culturale și lingvistice a românilor din Franța.

Cel din Roma va găzdui un centru social rezidențial pentru mamele și copiii care vin la tratament la Spitalul Pediatric Bambino Gesù. Astfel, vom fi alături de familiile românilor care au nevoie de sprijinul și empatia noastră”,, a spus Ciolacu în şedinţa de Guvern de astăzi.

Citește azi și: Vin noi sume de bani pentru românii afectați de inundații. Marcel Ciolacu: „Avem deja alocați 1,5 miliarde de euro”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult