- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fonduri nerambursabile în valoare de peste 40.000 de euro pentru români. Cine poate obține banii

25 Jul, 14:11 • Bumbeneci Diana
Fonduri nerambursabile pentru o categorie de români. Se oferă peste 40.000 de euro gratis de la Guvern.
Fonduri nerambursabile în valoare de peste 40.000 de euro pentru români. Cine poate obține banii

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

aduce vești bune pentru românii care au nevoie de fonduri nerambursabile. Se lansează oficial programul Femeia Antreprenor 2024, program al Guvernului prin care femeile care fac afaceri au șansa să primească o serie de fonduri nerambursabile în valoare de maximum 200.000 de lei/firmă. Depunerea cererilor de finanțare începe în data de 30 iulie, așadar femeile trebuie să fie gata pentru înregistrarea dosarelor cu actele necesare.

Fonduri nerambursabile pentru români

Pe marginea acestui subiect, consultantul Andra Popescu a oferit detalii cu privire la câteva particularități ale acestui program, luând în considerare faptul că au apărut anul acesta o serie de schimbări semnificative în ghidul final, față de variantele anterioare.

Citește și: Fonduri nerambursabile de 50.000 de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii

Fonduri nerambursabile
Fonduri nerambursabile

„Săptămâna viitoare o să avem posibilitatea să ne înscriem. Etapa de înscrieri va fi deschisă timp de 45 de zile. În aparență, pare destul de ușoară cererea de finanțare, în comparație cu alte proiecte, dar atrag atenția că în momentul când noi introducem niște date, introducem sinteza pe care o obținem ca urmare a întocmirii unei documentații. (…) Doritorii se pot înscrie, pot să o facă și singuri, nu e neapărat necesar să aibă un consultant. Pot să apeleze și la un consultant, și atunci consultanța este cheltuială eligibilă.

Discutăm de un maxim de 200.000 de lei/beneficiar. În principiu, nu avem de această dată o listă cu codurile CAEN care sunt eligibile. Orice activitate este eligibilă, dar avem câteva restricții. Finanțarea se va acorda pe codul CAEN, astfel că în momentul în care ne vom hotărî pentru ce vrem să aplicăm, trebuie să alegem codul CAEN corespunzător.

Partea de cofinanțare trebuie să fie minim 10%. Evident, pentru a ne mări șansele de câștig, punctajul va crește dacă vom mări rata de cofinanțare până la peste 30%. Un alt lucru important este cel legat de crearea locurilor de muncă. Dacă se discuta în prima variantă despre crearea unui loc de muncă, acum se vizează crearea a două locuri de muncă și obligatoriu menținerea lor. Trebuie să fim foarte atenți la perioada de monitorizare”, a precizat Andra Popescu pentru AGRO TV.

Vezi și: 30.000 de lei de la stat printr-un program foarte popular. Guvernul anunță cine beneficiază în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult