Frații Dedeman se pregătesc să dea încă o lovitură la început de 2023. Cemacon, compania producătoare de cărămizi din Cluj-Napoca, în care frații Pavăl sunt acționari majoritari, a demarat procedurile de achiziționare pentru Euro Cărămidă, una dintre importantele societăți active pe piața de producție a blocurilor ceramice pentru construcții, care își are sediul în județul Bihor.
Citește și: BNR-ul e optimist: România evită recesiunea în 2023! Ce se întâmplă cu ROBOR-ul și cu inflația?
„În acest sens, Cemacon a depus la Consiliul Concurentei documentaţia necesară pentru avizarea tranzacţiei, urmând ca după obţinerea avizului Consiliului Concurentei să fie urmaţi ceilalţi paşi procedurali”, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.
Listate pe segmentul principal al BVB, acţiunile CEON (Cemacon) sunt deţinute în proporţie de 78% de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, fondatorii Dedeman. PIF Industrial deţine 16,8% din capitalul social, restul revenind altor acţionari. Acţiunile CEON sunt pe minus cu 0,67% în 2023 şi cu 12,5% în ultimele 12 luni, când au înregistrat tranzacţii de 4,3 milioane de lei. Compania are o valoare de piaţă de 416,2 milioane de lei, arată datele BVB.
Frații Dedeman, Dragoș și Adrian Pavăl, din Bacău, au semnat cea mai importantă achiziție în domeniul imobiliar din anul 2022. Afaceriștii moldoveni, celebrii proprietari ai retailerului de bricolaj Dedeman, a cumpărat cu 377 de milioane de euro cele șapte clădiri de birouri deținute în București de investitorul austriac CA Immo.
Pentru achiziția portofoliului imobiliar al CA Immo, frații Pavăl s-au confruntat cu grupul austriac Erste, sud-africanii de la Lion’s Head Investments, grupul ceh PPF și fondul ungar de investiții Adventum.
În urma acestei tranzacții, frații Pavăl au urcat pe poziția secundă în topul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din țara noastră, după Globalworth, din Polonia.Primele zece tranzacții ca mărime au generat un volum de aproape 1 miliard de euro, adică 80% din totalul tranzacțiilor comerciale din 2022.
Alte articole: Mai puțin timp pierdut în autobuz! În Capitală vor fi amenajate benzi unice pentru transportul public