Investitorii au creat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru o zonă extinsă, de 86,6 hectare, din cartierul Șerbănești, peste drum de turnul de televiziune Bacău. Terenul studiat se află parțial în proprietatea Dedeman și a unor persoane fizice și juridice ce au promisiune de vânzare către Dedeman. Pe acest teren a fost, în trecut, o livadă de pomi fructiferi, parțial defrișată pe motiv că era îmbătrânită și neproductivă.
Alte articole: O nouă lovitură de sute de milioane de euro pentru frații Pavăl! Grupul Dedeman cumpără o nouă clădire mamut de birouri din București
Funcțiunea existentă de teren agricol va fi completată de o zonă cu funcțiuni mixte de locuire, servicii, fermă agricolă, agrement și sport. PUZ-ul generat de Dedeman propune o zonă de locuințe extinsă pe 7,2 hectare. Regimul urbanistic al zonei permite construcția de locuințe individuale unifamiliale cu un regim mic de înălțime, cu maxim 1-2 niveluri, izolate sau cuplate, de tip vilă.
Șantierul proiectului a devenit activ în urmă cu câteva zile, construcția ansamblului rezidențial Dedeman Coada Lacului urmând să demareze în trimestrul al doilea din 2023 cu un prim calup de 10 case, cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați și o valoare cuprinsă între 2 și 3 milioane de euro. Finalizarea acestei etape este planificată pentru trimestrul al doilea din 2024.
Tot în cartierul băcăuan Șerbănești, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial. De-a lungul râului Bistrița este imaginat un parc și un bulevard destinat petrecerii timpului liber. Complexul fraților Pavăl va mai dispune de zone rezidențiale multi-familiale, de un hotel și clădiri de birouri de clasa A, care vor găzdui și noul sediu central al Dedeman, amplasat acum pe strada Alexei Tolstoi din Bacău.
După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.
Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 3 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth și AFI Europe, depășind competitori precum Immofinanz și CA Immo.
Citește și: Frații Dedeman au dat o nouă lovitură. Pavăl Holding a intrat în acţionariatul companiei Promateris