- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Frații Pavăl își extind afacerile în imobiliare. Proprietarii Dedeman au cumpărat de la familia turcă Eskiocak o fostă platformă industrială

12 Sep, 11:26 • Andrei Alina
Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat de la familia turcă Eskiocak fosta platformă industrială Andami din cartierul 23 August al Bucureștiului, scrie Profit.ro. Până acum au fost demolate construcțiile existente pe terenul achiziționat, iar sursa citată spune că în loc ar putea fi construite circa 700 de apartamente sau un parc de retail.
Frații Pavăl își extind afacerile în imobiliare. Proprietarii Dedeman au cumpărat de la familia turcă Eskiocak o fostă platformă industrială

Frații Pavăl își extind afacerile în imobiliare. După ce au cumpărat terenurile pe care a funcționat platforma industrială Andami din cartierul 23 August, proprietarii Dedeman s-ar apuca de construit, scrie Profit.ro.

Platforma industrială Andami, formată din 3 loturi de teren cu o suprafață cumulată de circa 2 hectare, a fost cumpărată la licitație în 2022, cu un preț de 1,76 milioane euro, de familia de antreprenori turci Eskiocak, care a dezvoltat peste 2.000 de apartamente în cartierul bucureștean Militari. Anul acesta, terenul a fost cumpărat de frații Pavăl.

Citește și: Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari hoteluri din Elveția. E o adevărată oază de wellness

„Momentan nu am stabilit ce destinație va avea terenul în cauză“, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții Dedeman.

Sursele Profit.ro din piața imobiliară sunt de părere că, în acest loc, frații Pavăl pot construi peste 700 de apartamente sau un parc de retail, care să aibă și un magazin Bebe Tei, din care proprietarii Dedeman dețin 30%.

Terenul, aflat acum în proprietatea Dedeman, este amplasat în spatele centrului comercial Supernova Pantelimon, care găzduiește Carrefour, și lipit de magazinul Dedeman Pantelimon, inaugurat în 2018.

Citește și: Cifră de afaceri record pentru Dedeman. Frații Pavăl se pregătesc de o investiție urișă!

 

Frații Pavăl, succes în afaceri după dezvoltarea Dedeman

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2023 o cifră de afaceri de 11,5 miliarde lei, în creștere cu 4,5% față de anul anul precedent, și un profit net de 1,5 miliarde lei, cu aproape 10% sub nivelul din 2022.

Rețeaua Dedeman numără 62 de magazine răspândite în toate județele țării cu excepția Teleorman și Giurgiu.

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.