Gabi Bartic, CEO Brio, șterge pe jos cu Evaluarea Națională în ziua în care Iohannis a anunțat reforma din Educație. Mai mult, Gabi Bartic a subliniat că la aceste licee de top, unde elevii nu au luat Bacalaureatul s-a intrat cu cu medii peste 9.70, potrivit News.ro.
“Ce mi s-a părut revoltător este că avem foarte multe licee bune în ţară la care avem copii care nu au luat bacalaureat. Discutăm despre licee la care la Evaluarea Naţională copii au intrat cu peste 9.70 şi care nu au reuşit să ia Bacalaureatul. Şi atunci acolo deja aş întreba care e relevanţa notelor pe care copilul respectiv le-a luat la Evaluarea Naţională şi cum s-a întâmplat pe parcursul liceului de nu au reuşit să ia Bacalaureatul, care a fost un examen mediu, nu greu”, a declarat Gabi Bartic, marţi, la Prima News.
De asemenea, Gabi Bartic este de părere că examenul de Bacalaureat trebuie să fie despre competenţele elevului.
“Aş deschide această discuţie despre relevanţa notelor pe care le dăm noi în examinările naţionale şi despre ce vorbesc aceste note pe care le dăm în sistem şi pe care le apărăm cu preţul vieţii pentru că sunt foarte mulţi părinţi care sunt dispuşi să lupte la baionetă pentru zecele copilului lor şi m-aş gândi câte zile proaste, că noi, de fapt, aşa spunem, ”a avut copilul o zi proastă, de asta nu a luat bacul„, câte zile proaste trebuie să adunăm ale copiilor până când ne dăm seama că acest examen nu mai trebuie să fie dependent de zile proaste, ci de competenţele copilului”, a mai afirmat Gabi Bartic.
Aceste declarații despre sistemul educațional românesc au fost făcute în aceiași zi în care Klaus Iohannis a promulgat Legile Educației. Președintele a spus că învățământul din România se va schimba radical. Profesorii performanți vor primi prime, iar elevii inteligenți vor fi recunoscuți în plan social, informează stiripesurse.ro.
Senatul a adoptat pe data de 22 mai legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, în calitate de cameră decizională. Legea învățământului preuniversitar va răspunde provocărilor actuale și viitoare, tocmai pentru ca educația să redevină un instrument de bază pentru societate, concentrat pe valori.
Klaus Iohannis a promulgat Legile Educației. Președintele a afirmat că este un moment cu un impact major pentru dezvoltarea societății noastre, și totodată, a declarat că „România Educată” este un proiect de suflet pentru el, dar și o prioritate a mandatelor sale. Iohannis a afirmat că proiectul este un angajament îndeplinit.
„Mă bucur să marcăm astăzi, împreună, un moment cu un impact major pentru dezvoltarea societății noastre în viitor. „România Educată”, proiectul meu de suflet și o prioritate a mandatelor mele, devine acum realitate prin intrarea în vigoare a noilor legi ale educației, care reglementează învățământul preuniversitar și pe cel superior. Proiectul „România Educată” este, iată, un angajament îndeplinit!
Am reușit, la nivelul Administrației Prezidențiale, să aducem laolaltă sute de experți educaționali, reprezentanți ai autorităților, elevi, studenți, cadre didactice, antreprenori și parteneri internaționali și să elaborăm soluții coerente pentru îmbunătățirea învățământului românesc”, a spus Klaus Iohannis.