- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gamingul, domeniul în care se fac bani grei în 2024. „Avem în România milionari în euro din gaming”

19 May, 23:11 • Fundeanu Madalina
Fenomenul care a luat amploare în România! Poți deveni milionar în euro din gaming!
Gamingul, domeniul în care se fac bani grei în 2024. „Avem în România milionari în euro din gaming”

În ultima perioadă, fenomenul eSports, care reunește toți gamerii profesioniști, a luat cu asalt România. În prezent, există o mulțime de echipe profesioniste care au jucători angajați cu contracte și care participă la competiții naționale și internaționale, după cum este și cazul Infinite Gaming, conform Wall-Street.ro.

Gamingul a cucerit România

Mihai Neda, cel care a fondat echipa Infinite Gaming, a explicat că sunt aproximativ 10 jucători în România care au reușit „să scoată capul în afară”, adică să ajungă la echipe internaționale, unde se câștigă foarte mulți bani.

Ei au contracte de zeci de mii de euro pe partea de salariu, după cum spune fondatorul Mihai Neda, și se bucură în plus de multe bonusuri care vin din zona de turnee.

„Ca să rulezi într-un an o echipă de eSports la Counter Strike, la un nivel decent, pentru România, ai nevoie cam de 100.000 de euro. Aici includem salariile și alte activități cum ar fi bootcamp-urile, care sunt un fel de cantonamente.”, a declarat Mihai Neda.

El mai vorbește despre faptul că tot ceea ce reprezintă piață de eSports în România ajunge, cel mai probabil, undeva la 3 milioane de euro, practic tot ce înseamnă eSportsul în România.

Ai mai putea citi: Un student a dat lovitura cu o platformă la care a lucrat din camera de cămin. Ce tranzacție a fost realizată

 Gaming
Gaming

În România există milionari în euro din gaming

În ceea ce-i privește pe developeri, adică cei care creează jocurile, Mihai Neda spune că vorbim cel mai probabil de sute de milioane de dolari inclusiv în România.

„Avem în România milionari în euro din gaming. Avem un băiat la Dota 2 care a câștigat undeva la 3 milioane de euro în total, în toată cariera lui. Sunt și jucători români care câștigă undeva de la 7000 de euro în sus lunar.”, spune acesta.

Partea mai puțin bună este că, în momentulactual, în România, cluburi care să susțină echipele, la diverse jocuri, nu numai la Counter Strike, sunt foarte puține, mai precis undeva la patru cluburi care au echipe semnate cu jucători plătiți: Infinite Gaming, Nexus Gaming, Hyper Spirit și All Stars Gaming.

Cât despre Infinite Gaming, Mihai Neda explică faptul că este un club profesionist de eSports, având echipe la diverse jocuri, precum Counter Strike, dar și Free Fire și Clash Royale, care sunt jocuri de mobil.

„Counter Strike este cel mai cunoscut joc la nivel profesionist, are cei mai mulți fani, astfel că încercăm alături de BRD să clădim un viitor mai bun pentru gamerii români în acest sens. Vrem să facem asta prin a forma o academie.

Avem nevoie să formăm jucători încă de tineri, spre exemplu jucătorii pe care i-am targetat pentru academie au în jur de 15-17 ani. Lipsa pe care jucătorii în România o au este lipsa de profesionalizare.”, explică Mihai Neda.

Fondatorul a mai transmis că și-ar dori foarte mult ca gamerii din România să înțeleagă că, pe lângă abilitățile de joc, este necesară și o ghidare din afara jocului, pentru că, după cum explică el, deși multă lume are impresia că este vorba doar despre un joc, de fapt intervine foarte multă strategie.

Vezi și: Salariile la Kaufland, aproape ca ale unui debutant în IT. Retailerul face angajări pe aceste posturi

Urmărește Daily Business pe Google News