- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

George Tuță, atac la Clotilde Armand în scandalul fraudei electorale de la Sectorul 1: „Doamna să își dea demisia. Acest circ trebuie să înceteze!”

12 Jun, 22:56 • Adrian Popovici
George Tuță a vorbit despre acuzațiile pe care Clotilde Armand le face pe tema fraudelor electorale de la Sectorul 1.
George Tuță, atac la Clotilde Armand în scandalul fraudei electorale de la Sectorul 1: „Doamna să își dea demisia. Acest circ trebuie să înceteze!”

George Tuță, contracandidatul primăriței de la Sectorul 1, Clotilde Armand, a vorbit despre scandalul care a izbucnit în urma alegerilor locale de duminică. Tuță consideră, în cazul în care voturile de la Sectorul 1 ar fi renumărate, ar rămâne câștigător deoarece are un avans de peste 600 de voturi în fața contracandidatei sale, Clotilde Armand, transmite România TV.

„Bucureștenii au spus duminică că acest circ trebuie să înceteze, problema e că durează de trei zile. Eu sper că la publicarea rezultatelor finale, doamna Armand să facă ce îi cerea colegei dumneavoastră. Cred că în noaptea asta o să avem rezultatul final. Sunt 166 de secții de vot, 165 sunt închise, sunt raportate la BEC.

 La momentul ăsta, pe datele pe care le avem, 673 voturi am eu în avans. 450 de voturi am obținu eu, 400 a obținut doamna Armand. Dacă se face renumărarea, s-ar putea să fiu eu avantajat de votul respectiv. În toate secțiile de vot USR-ul a avut reprezentant, cum am avut și noi reprezentant. În nicio secție nu a fost nicun fel de plângere, niciun fel de contestație din partea acestora, pentru modul cum s-a desfășurat votul, cum s-a numărat și pe fiecare pagină sunt semnăturile acestor oameni”, a declarat George Tuță.

George Tuță
George Tuță

Ce spune George Tuță despre alegerile de la Sectorul 1?

George Tuță a afirmat că rezultatele alegerilor din Sectorul 1 reflectă nemulțumirea locuitorilor față de administrația condusă de Clotilde Armand, pe care o consideră responsabilă pentru stagnarea și degradarea sectorului în ultimii patru ani. El a subliniat că mesajul lor în aceste zile de mobilizare a fost clar: nu vor să cedeze niciun milimetru și sunt determinați să îmbunătățească situația.

În plus, Geprge Tuță a subliniat și eforturile personale făcute în această perioadă intensă de campanie, inclusiv nopti nedormite, pentru a sprijini comunitatea în procesul electoral, în lipsa unei prezențe suficiente din partea administrației.

„Alegerile de duminică din Sectorul 1 au fost câștigate de oamenii din Sectorul 1 care s-au săturat de această administrație greșită care i-a făcut să sufere. Nu doar că a stagnat Sectorul 1, s-a degradat. (…) Mă țin cu această energie de a scăpa sect 1 de acest scandal și de circul permanent din care cu toții avem de pierdut, dar legat de cei care au votat, nu vreau să separ apele sub nicio formă pentru că poate n-am avut timp suficient”, a mai spus George Tuță.

Declarațiile lui George Tuță vin în contextul în care actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), afirmă că „o fraudă electorală majoră” a fost constatată la aceste alegeri. Ea precizează că Biroul Electoral de Sector a renumărat buletinele și i-a dat dreptate, fiind votată de 193 de persoane, deși inițial avea 6 voturi.

Citește și: Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”