- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gestul surprinzător al unui angajator exasperat de numărul mare de concedii medicale. Cum au reacționat angajații

27 Sep, 15:18 • Andrei Alina
După ce mai mulți angajați și-au luat concedii medicale, șefii fabricii Tesla din Germania au mers în inspecții acasă la angajații care s-au declarat bolnavi.
Gestul surprinzător al unui angajator exasperat de numărul mare de concedii medicale. Cum au reacționat angajații

Din cauza unui număr foarte mare de concedii medicale la fabrica Tesla din Germania, directorul general André Thierig și șeful departamentului de resurse umane Erik Demmler au laut decizia de a merge în vizită neanunțată la domiciliile câtorva dintre angajații care au anunțat că sunt bolnavi. Gestul angajatorului nu a fost deloc pe placul angajaților verificați.

Citește și: Soluția salvatoare găsită de un șofer de TESLA după ce bateria mașinii electrice a ajuns la ZERO: „Chiar mi se pare foarte tare!”

 

Cum au reacționat angajații după gestul surprinzător al angajatorului exasperat de numărul mare de concedii medicale

În momentul în care au bătut la ușă, unii angajați nu au deschis, iar alții chiar au vrut să sune la poliție.

Conducerea fabricii a recurs la acest gest după ce în august, nivelul concediilor medicale în rândul celor 12.000 de angajați din Grünheide crescuse la 17 %, iar la începutul lunii septembrie, acesta era încă de 11 %.

„Asta însemna că trebuia să mergem la oameni. Și asta este ceea ce am făcut. Acest lucru nu are nimic de-a face cu suspiciunea generală. Pur și simplu am ales 30 de angajați care prezentau anomalii relevante, care erau în concediu medical de destul de mult timp, dar și la o mulțime de oameni care au predat primele bilete de boală”, ar fi declarat Demmler, citat de economedia.ro.

Demmler a explicat că vizita neașteptată la domiciliile angajaților nu a fost de a critica sau de a face cereri angajaților – mai degrabă, au vrut să afle cum se descurcă oamenii și cum ar putea ajuta.

Citește și: Cea mai rapidă mașină electrică a fost confirmată oficial! Viteza la care Tesla nici nu speră. Japonezii au demonstrat, din nou, imposibilul

Cu toate acestea, in 2023, Thierig a criticat atitudinea unor angajați, spunând că în fabrica sa nu este loc pentru oameni care „nu se puteau da jos din pat” dimineața. În iulie 2024, Tesla a oferit chiar și un bonus pentru angajații cu puține concedii medicale.

Tot la fabrica Tesla din Germania a fost descoperită în această vară o altă problemă. Managerul uzinei, André Thierig, a anunţat în luna iulie la o întâlnire cu angajații că lipsesc de pe inventar 65.000 de ceşti de cafea.