In primul rand, se alege daca ventilatia o faceti prin ventilatoare axiale de perete, sau ventilatoare axiale de acoperis sau ventilatoare centrifugale.
Varianta cea mai economica este ventilatia prin ventilatoare industriale de perete. Acestea sunt relative ieftine in comparatie cu cele de acoperis, sim ult mai usor de montat si intretinut.
Daca se opteaza pentru ventilatoare de acoperis, trebuie sa tineti cont de faptul ca la halele foarte inalte se folosesc ventilatoare centrifugale de acoperis. Acestea au presiuni mai mari decat ventilatoarele axiale, ce le permit sa traga aer mai apropiat de sol.
Ventilatoarele axiale vehiculeaza volume mai mari de aer decat cele centrifugale, dar la presiuni mai mici.
In functie de destinatia halei (productie, depozitare) se alege de cate ori trebuie schimbat aerul din hala intr-o ora. Sunt tabele ce specifica acest lucru.
Cateva exemple ar fi: in fabrici se aleg 6 – 10 cicluri/ora; in vopsitorii 30-60 cicluri pe ora.
Gasiti mai multe exemple pe site-ul nostru de ventilatoare si motoare electrice www.bracomotoareelectrice.ro pe pagina de ventilatoare axiale de perete.
Odata stabilit numarul de cicluri (de cate ori schimbati volumul de aer intr-o ora), trebuie calculat volumul de aer total ce trebuie vehiculat. Pentru aceasta se inmulteste numarul de cicluri ales cu volumul halei.
Ventilatia se va face cu mai multe ventilatoare dispuse uniform la distante egale unele de altele. Volumul total de aer ce trebuie vehiculat se imparte la numarul de ventilatoare alese.
Fie ca se folosesc ventilatoare axiale de perete sau ventilatoare centrifugale pentru evacuarea aerului, trebuie sa montati si grile de compensare, prin care aerul proaspat sa intre in hale.
Recomandam ca fiecare ventilator industrial montat sa fie actionat separat. Astfel se pot porni in functie de necesitati ori toate ventilatoarele, ori doar o parte din ele. Plus ca motoarele electrice ce sunt montate pe ventilatoare necesita la pornire curent mare. Curentul de pornire la motoarele electrice trifazate este de circa 6 ori mai mare decat curentul nominal punand presiune pe instalatia electrica.
Pentru mai multe informatii tehnice sau specificatii pentru ventilatoarele noastre va invitam sa accesati site-ul www.bracomotoareelectrice.ro sau sa ne contactati pe e-mail.