- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigantul american care face investiții masive în România. Noi locuri de muncă pentru români în 2024

10 Jun, 16:28 • Adrian Popovici
PepsiCo anunță o investiție masivă în fotovoltaice. De la intrarea pe piața românească, gigantul american a investit sute de milioane de dolari în locuri de muncă și dezvoltare locală.
Gigantul american care face investiții masive în România. Noi locuri de muncă pentru români în 2024

Gigantul PepsiCo, o prezență semnificativă în economia românească, a anunțat recent o investiție majoră de 300 de milioane de euro în România, care va crea sute de noi locuri de muncă. Compania americană, cunoscută pentru produsele sale alimentare și băuturi, a început instalarea de panouri fotovoltaice în fabricile sale din țară, în încercarea de a-și limita emisiile de carbon, notează Bugetul.ro.

PepsiCo a finalizat un proiect important de energie verde prin integrarea de panouri fotovoltaice în trei dintre site-urile sale din România: Dragomirești, Popești-Leordeni și Covasna. Această inițiativă care va crea sute de noi locuri de muncă sprijină obiectivele de decarbonizare ale programului PepsiCo Positive (pep+), întrucât compania urmărește să atingă un nivel net-zero până în 2040.

Proiectul reprezintă o investiție de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată combinată de 1.700 kWp și un potențial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an.

Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproximativ 500 de tone, echivalentul plantării a peste 15.000 de copaci. În viitor, PepsiCo evaluează posibilitatea de a extinde instalarea panourilor fotovoltaice în toate clădirile companiei din România.

PepsiCO, investiție masivă în locuri de muncă și fotovoltaice
PepsiCO, investiție masivă în locuri de muncă și fotovoltaice

Te-ar putea interesa și: Sute de locuri de muncă disponibile pentru români în 2024! O mare companie din țara noastră anunță că începe procesul de recrutare

Investiții masive în dezvoltare locală și locuri de muncă

În cei peste 30 de ani de activitate în România, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în dezvoltarea locală și crearea de noi locuri de muncă, consolidându-și poziția de lider regional în afaceri, producție și distribuție. Recent, compania a instalat o nouă linie de producție automatizată în fabrica de băuturi, care poate produce până la un milion de sticle pe zi, utilizând cu 30% mai puțină energie decât linia convențională anterioară.

Daniel Drăgușin, East Balkans Supply Chain Director la PepsiCo, a declarat că instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform obiectivelor pep+. Această investiție nu doar că sprijină sustenabilitatea, dar aduce și avantaje economice prin reducerea costurilor de energie electrică.

PepsiCo continuă să fie un pionier în domeniul sustenabilității și al energiei verzi în România, iar noile investiții anunțate vor genera sute de noi locuri de muncă, consolidând economia locală și oferind oportunități importante pentru români.

Citește și: Locuri de muncă disponibile în Armată! MApN anunță care sunt noile condiții pentru procesul de recrutare din iunie 2024