- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gigi Becali îi recomandă lui Gică Hagi să refuze echipa naţională. „Regele” va fi ofertat oficial de FRF

24 Jul, 10:29 • Cornel Ghimeșan
Gică Hagi urmează să fie propus, miercuri, pentru postul de selecționer al echipei naționale de fotbal a României de către Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal. Răzvan Burleanu, președintele FRF, va fi mandatat să înceapă negocierile pentru acest post. Dacă va accepta oferta, "Regele" va trebui să renunțe la rolul său de acționar majoritar la Farul Constanța.
Gigi Becali îi recomandă lui Gică Hagi să refuze echipa naţională. Regele va fi ofertat oficial de FRF

Gigi Becali îi recomandă lui Gică Hagi să refuze echipa naţională. Propunerea FRF vine după ce Gică Hagi a refuzat o ofertă similară în 2021. De data aceasta, pare tentat să accepte poziția. Cu toate acestea, Gigi Becali, cunoscut om de afaceri și nașul lui Gică Hagi, îi recomandă să nu accepte rolul de selecționer, argumentând că echipa națională a României nu are potențialul necesar pentru a obține rezultate notabile.

Gigi Becali îi recomandă lui Gică Hagi să refuze echipa naţională

Gigi Becali consideră că actuala generație de jucători nu are valoarea necesară pentru a concura la un nivel înalt, menționând că echipa a fost la un pas de a termina pe ultimul loc şi subliniază că Gică Hagi este un antrenor excelent, dar în rolul de selecționer nu va avea aceeași influență directă asupra jucătorilor ca într-un club. Mai mult, patronul lui FCSB crede că nici cei mai buni antrenori din lume, precum Jose Mourinho, Pep Guardiola sau Carlo Ancelotti, nu ar putea face mare lucru cu actuala echipă națională.

„Gică e cea mai bună soluţie, e adevărat, care mai poate face ceva, deşi cred că nici el nu poate să facă. Eu dacă sunt în locul lui Gică, nu vin. Ce potenţial, am fost la un gol să fim pe ultimul loc! Nu avem valoare. Şi dacă vin şi Mourinho, şi Guardiola, şi ăla de la Real Madrid (n.r. – Carlo Ancelotti), toţi trei nu pot face nimic”, a spus Gigi Becali.

Citeşte şi: Hotelul lui Gheorghe Hagi a dat lovitura în 2023! Cât cere „Regele” pentru o săptămână de cazare

Latifundiarul din Pipera mai susţine că România nu are jucători valoroși la nivelul cerut pentru a avea o echipă competitivă, specificând că doar câțiva, precum Radu Drăgușin sau Dennis Man se apropie de acest nivel, dar nu sunt suficienți.

„Dacă nu ai doi-trei jucători de peste 20-30 de milioane, să joace la echipe mari, care generaţie? Drăguşin, să zicem că ar fi. Man e 11 milioane, nu e 30. Ce să faci cu Man? Stanciu, e adevărat, e un jucător complet. În rest, avem noi jucători de 20-30 de milioane? Să joace la Parma, cine e Parma? Dacă are 26 de ani, aia e valoarea lui (n.r. – a lui Dennis Man), 10-15. El trebuia, când a plecat, să crească mult mai mult. El atât are creştere, e serios, are viaţă sportivă. Are valoarea lui, dar de atât”, a mai spus Gigi Becali.

Citeşte şi: Se construiește stadionul „Gheorghe Hagi” în Constanța! Anunțul făcut de primărie despre arena de 76 milioane de euro

Gică Hagi a mai antrenat echipa naţională a României în perioada 1 septembrie – 27 noiembrie 2001, cînd a ratat calificarea la CM 2002 din Coreea de Sud şi Japonia, în urma unui baraj cu Slovenia, 1-2 în deplasare şi 1-1 acasă. Ulterior, „Regele” a antrenat echipe de club, Bursaspor, Galatasaray (de două ori), Poli Timişoara, Steaua (FCSB), Viitorul şi Farul. Are în palmares o Cupă a Turciei cu Galatasaray (2005) şi două campionate în România, unul cu Viitorul (2017) şi unul cu Farul (2023), plus o Cupă a României (2019) şi o Supercupă a României (2019), ambele cu Viitorul.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult