Greva din învățământ strică vacanțele de la mijlocul lunii iunie. Hotelierii sunt nemulțumiți că românii sună la recepții pentru a-și anula vacanțele din cauză că nu sunt siguri de vacanțele elevilor, a informat observatornews.ro.
Așadar, părinții disperați sună și reprogramează concediile, însă, ce nu știu este că pot plăti dublu dacă reprogramează un concediul din luna iunie pentru luna august.
Atât hotelierii se plâng de aceste schimbări, deoarece asta înseamnă pierderi pentru cei din turism, cât și managerii plajelor, dar și reprezentanții beach barurilor, de numărul redus de turiști așteptați în următoarea perioadă, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
De asemenea, o altă problemă este că deja rezervările sunt pentru lunile iunie și iulie și august făcute în procent de 90%, așadar, reprogramările ar putea avea de suferit, deoarece este o perioadă de vârf și va fi și mult mai scump.
Elevii nu se întorc în bănci, după ce profesorii nu au acceptat oferta propusă de Guvern, sâmbătă, 10 iunie. Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat după negocierile de la Palatul Victoria, că mâine este grevă în școli.
Mâine este grevă in toate şcolile”, a spus, duminică, Simion Hăncescu.
Reprezentanții sindicatelor au fost în această dimineață la consultări cu premierul Nicolae Ciucă și au luat decizia de a nu acceptă nici de această dată oferta propusă de Guvern.
„Concluzia e una foarte clară. Colegii vor să vadă proiectul actului normativ. Ne vom pronunța mâine, la ora 10. (…) Până atunci protestul continuă”, spune președintele FSE, Marius Nistor.
Guvernul a acceptat aseară noile revendicări făcute de sindicatele din educație pentru profesori și ceilalți angajați din învățământ. Asta înseamnă că salariile dascălilor vor crește cu 25%. Personalul didactic şi cel auxilar vor primi vouchere sau prime de 1.500 lei anual, iar cel nedidactic de 500 de lei până în 2027. O altă cerere acceptată ar fi creșterea la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă din noua lege a salarizării, de la 1 ianuarie 2024.
Alte articole: Premierul Nicolae Ciucă, despre creșterile salariale ale profesorilor „Am agreat creşterea sumelor”