Începând de luni, funcţionarii unei Case de Pensii din România vor întrerupe activitatea pe termen nelimitat, ceea ce înseamnă că pe durata protestului, programul cu publicul va fi suspendat, potrivit Antena 3 CNN. Casa de Pensii care va intra în grevă generală se află în Buzău.
„Potrivit notificării nr.544/18.11.2023 a Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii federaţie reprezentativă la nivelul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, începând cu data de 27 Noiembrie 2023, funcţionarii publici ai Casei Judetene de Pensii Buzău se află în GREVA GENERALĂ”, informează Casa Judeţeană de Pensii printr-un comunicat de presă.
Prin urmare, angajaţii au anunțat că vor veni la serviciu în continuare, dar nu vor desfăşura niciun fel de activitate.
„Asigurăm principali beneficiari ai sistemului public de pensii de întreaga noastră disponibilitate în deservirea serviciilor publice, ulterior încetării acestei forme legale de protest”, transmit reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii.
Te-ar mai putea interesa și: Ministrul Muncii, primul mesaj după greva de astăzi: „Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri”
Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii au declanșat greva de avertisment, miercuri, în intervalul orar 8:00 -10:00, în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă şi salariile pe care le consideră inechitabile, potrivit unui comunicat. Astfel, sindicaliştii au avertizat că, în absenţa soluţiilor imediate, vor declanşa greva generală în data de 27 noiembrie 2023.
„În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, este menționat în document.
Conform sursei citate, „motivaţia din spatele acestei greve de avertisment” este susţinută de: condiţii de muncă neoptimizate, deficit de personal, salarii inechitabile, neplata orelor suplimentare, Instabilitatea locurilor de muncă, aplicaţii informatice neoptimizate, neactualizarea statutului inspector de muncă/inspector social.
„Membrii noştri au considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice şi rămase nerezolvate, clasă politică ce a ignorat şi ignoră în continuare realitatea expusă de noi”, mai era precizat în comunicat.
Vezi și: Un nou val de proteste! Angajații din Sănătate cer de urgenţă creșterea salariilor