Guvernul condus de Nicolae Ciucă ia la ora actuală în calcul o nouă formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educație. Anunțul a fost făcut astăzi de Nicolae Ciucă, în timpul unei întâlniri cu lideri ai Federațiilor „Alma Mater”, „Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație. La dezbaterea mai multor subiecte de interes major pentru România, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor „Alma Mater”, „Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ, informează Executivul.
Potrivit sursei citate, principalele teme au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ.
Prim-ministrul a reiterat faptul că Executivul condus de acesta ia în calcul o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației, proiect aprobat de oficiali. Tot în acest context, premierul a mai confirmat și că se pregătesc investiții istorice prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
„Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valorea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani – aproximativ 50 de miliarde de lei”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.
Ai mai putea citi: Raport INS. Câștigul salarial mediu net a ajuns la 4008 lei. Ce meserii au fost mai bine plătite