- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ședință istorică la Guvern. Se aprobă construcția pentru cea mai așteptată autostradă de după Revoluție

13 Jun, 08:24 • Bumbeneci Diana
Ședință crucială la Guvern: Se face un pas uriaș pentru autostrada ce va marca infrastructura din România.
Ședință istorică la Guvern. Se aprobă construcția pentru cea mai așteptată autostradă de după Revoluție

În ședința de Guvern de pe 13 iunie vor fi discuții majore axate pe procedurile de construcție ale Autostrăzii Buzău-Focșani, parte a Autostrăzii Moldovei. Guvernul urmează să dea undă verde oficial pentru exproprierile de pe traseul de 82,44 kilometri ai acestei autostrăzi. Întreaga valoare a proiectului are o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei (fără TVA).

Autostrada Buzău – Focșani (secțiune a Autostrăzii Moldovei – A7) are o lungime totală de 82,44 km și este împărțită în 4 tronsoane:

–Tronsonul 1 (4,60 km), Buzău – Vadu Pașii
– Tronsonul 2 (30,8 km), Vadu Pașii -Râmnicu Sărat
– Tronsonul 3 (36,1 km), Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni
– Tronsonul 4 (10,94 km), Mândrești Munteni – Focșani Nord

Termenul de execuție a lucrărilor:
-20 de luni pentru Tronsoanele 1 și 4;
-26 de luni pentru Tronsoanele 2 și 3.

Vezi și: Zi istorică! Au început lucrările la cel mai așteptat pasaj de autostradă din ultimii 30 de ani

Construcția celor 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani este finanțată prin PNRR, la o valoare estimată de 5,29 miliarde de lei (fără TVA).

Guvernul începe exproprierile pe traseul autostrăzii

„În ședința de Guvern se va aproba o hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităţilor, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Buzău-Focşani””, anunță Guvernul.

Autostrada A7
Autostrada A7

Au început lucrările la devierea Drumului Național 2, pentru a începe lucrările la pasajul de autostradă peste DN2

Constructorul turc Nurol a dat startul oficial pentru lucrările la devierea Drumului Național 2 (E85). Scopul acestora este de a crea pasajul de autostradă peste DN2, pe lotul 3 al secțiunii Ploiești – Buzău, parte din Autostrada Moldovei A7. Anunțul a fost făcut de secretarul de la Transporturi Ionel Scrioșteanu.

„𝗜̂𝗻 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁 𝘀𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗹𝗮:
➡️ Lucrările de descărcare arheologică și s-au finalizat 300 din cei 1500 de metri aferente celor 4 situri arheologice. Finalizarea acestora este preconizată a fi cu 2 luni mai devreme decât termenul prevăzut în estimarea inițială.
➡️ Se lucrează cu 3 foreze și au fost forați 130 din 830 de piloți aferenți pasajelor. Încep lucrările la fundația a 3 structuri dintr-un total de 5.
➡️ Au început lucrările la devierea Drumului Național 2 (E85) în vederea devierii traficului pentru a începe lucrările la pasajul de autostradă peste DN2.
➡️ Sunt în curs de realizare proiectele tehnice și avizările necesare relocărilor de utilități (liniile electrice și conductele de gaz)”, transmite Ionel Scrioșteanu.

Autostrada A7 Ploiești – Buzău, Tronsonul 3 Pietroasele/Spătaru – Buzău are o lungime totală de 13,9 km. Conform detaliilor de pe site-ul Ministerului Transporturilor, lucrările au început în data de 1 martie 2024 și au termen de finalizare 20 de luni.

Vezi și: Se deschid primii kilometri din Autostrada Moldovei A7. Sorin Grindeanu: „În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult