Gheorghe Hagi va fi numele noului stadion din Constanța, proiect de amploare aprobat astăzi de Guvern.
Mai exact, Guvernul a aprobat, în cursul zilei de azi, construirea în Constanța a stadionului „Gheorghe Hagi”, de 18.000 de locuri, prețul fiind de 480.490.000 lei. Conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, obiectivul va include și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri.
Mai mult, noul proiect de mare amploare va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători și oficiali. Pe lângă investițiile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică, precizează sursa citată de Agerpres.
Mai poți citi: ANOFM anunță câți români și-au găsit de muncă în primele 9 luni ale anului
De altfel, conform comunicatului de presă transmis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, se pare că principalele zone funcționale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). În acest sens, spațiul de joc va avea 105 m lungime și 68 m lățime, iar suprafața de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire, se mai arată în comunicat.
Gheorghe Hagi rămâne în istorie ca un mare fotbalist românesc, considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Fanii lui Galatasaray l-au numit „Comandante” și românii l-au numit „Regele”. Pentru reușita sa unică în fotbalul românesc, stadionul din Constanța îi va purta numele.
Construcția stadionului va fi finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Conform deciziilor oficiale, durata de proiectare și execuție a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni.
Mai poți citi: O nouă avertizare OMS. Cazurile de boli cronice se vor înmulți. Iată care este cauza