- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul aprobă programul „Start Up Nation”. Finanțarea oferită și cine se poate înscrie

08 Aug, 17:19 • Preda Silvia
Începe Start Up Nation 2024. Guvernul a anunțat, joi, că va aproba programul „Start Up Nation - România”, ediţia 2024.
Guvernul aprobă programul „Start Up Nation”. Finanțarea oferită și cine se poate înscrie

Programul „Start Up Nation – România”, ediţia 2024, va avea alocat un buget de aproape 450 de milioane de euro, pe cel mult cinci ani, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Continuăm să susţinem mediul de afaceri şi demarăm ediţia din 2024 a programului „Start Up Nation – România”. Venim cu două componente, prima pentru tinerii sub 30 de ani: acces la cursuri de formare şi dobândirea de competenţe antreprenoriale.

A doua se adresează celor cu vârste între 30 şi 35 de ani care vor să dezvolte o afacere.

Bugetul programului este de aproape 450 de milioane de euro, (…) pe cel mult 5 ani, iar sprijinul financiar de maximum 50.000 de euro pe beneficiar”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în şedinţa de Guvern.

Start Up Nation 2024. 50.000 de euro pe beneficiar

Start Up Nation 2024. Programul START UP NATION–ROMÂNIA, buget de aproape 450 de milioane de euro

Prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înființate, în condițiile prevăzute în procedura de implementare.

Citește și: Casa Verde 2024. Autorizația de care au nevoie românii care își instalează panouri solare. Câți bani trebuie să scoată din buzunar beneficiarii în plus față de banii primiți în cadrul programului

Start Up Nation 2024
Start Up Nation 2024

Înscrierea în program se realizează on-line, prin crearea unui cont de utilizator pe platforma dedicată de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului https://granturi.imm.gov.ro/#/home.

Femeia Antreprenor 2024, un alt program pentru dezvoltarea afacerilor

Înscrierile în cadrul programului „Femeia Antreprenor” – ediţia 2024 au început pe data de 30 iulie şi vor fi deschise timp de 45 de zile, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Doamnele antreprenor din sectorul IMM se vor putea înscrie, pentru obţinerea unor finanţări de până la 200.000 lei, începând de marţi, 30 iulie a.c. Perioada de înscriere rămâne deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, începând cu ora 10:00 a primei zile şi până la ora 20:00 a ultimei zile.

Termenul limită poate fi prelungit în funcţie de disponibilitatea fondurilor.

Aplicaţiile vor fi transmise exclusiv online, prin intermediul platformei informatice dedicate”, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), într-un comunicat de presă.

Potrivit ministerului, bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor”, pentru 2024, este de 200 de milioane de lei.

Este estimat un număr de 1.000 de beneficiare.

Vezi și: Se dau bani de la stat! Acești români pot primi 2.000 de lei | Programul se desfăşoară timp de 4 ani