Guvernul se află în discuții cu privire la instituirea unor noi taxe pentru firme și pentru români. Totodată, focusul este pus și asupra a trei scenarii pentru a aduce bani la bugetul de stat. Este necesar ca Guvernul să aibă în vedere creșpterea taxelor atât a oamenilor de rând, cât și a firmelor, cu scopul de putea strânge bani la buget.
Ai putea fi interesat și de: Nicolae Ciucă, Președintele PNL, ultimele declarații referitoare la bugetul pentru 2024: „Ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor.”
Guvernul a ajuns la concluzia că sunt trei scenarii existente pentru a putea aduce bani la buget. În primul rând, este vorba de implementarea unor proiecte de digitaloizare, u poriect ce este necesar României, iar acets implică următoarele: factura electronică, sigiliul mărfurilor, e-transport şi case de marcat fiscale.
În al doilea rând, scenariul combaterii evaziunii fiscale, iar aici se includ următoarele: consolidarea structurilor teritoriale ale antifraudei fiscale, măsuri pentru valorificarea pagubelor din infracţiuni şi combaterea infracţionalităţii economico-financiare.
Nu în ultimul rând, vorbimde scenariul care presupune măsuri suplimentare din reforma fiscală jalon 207 din PNRR.
Guvernul, în primă etapă, poate ajunge să crească taxele pe proprietate, să elimine toate facilitățile fiscale, dar și introducerea impozitului progresiv. Totodată, discutăm și despre impozitul progresiv care ar putea reprezenta o soluție cu scopul de a crește încasările bugetului de la stat, aceasta fiind o părere exprimată de către Premierul României, Marcel Ciolacu. Mai mult decât atât, tot el este cel care a promis că nu va introduce taxe noi în naul 2024, iar PNL a făcuty anunțul conform căruia va rupe coaliția de guvernare, dacă fiscalitatea va crește.
1. Implementarea proiectelor de digitalizare
2. Combaterea evaziunii fiscale
3. Măsuri suplimentare din reforma fiscală jalon 207 din PNRR; potrivit Antena 3.