- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul s-a răzgândit! Nu mai taie sporurile pentru acești angajați

04 Sep, 20:09 • Preda Silvia
Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, anunță că sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene va fi plătit în continuare, chiar și pe perioada concediului de odihnă.
Guvernul s-a răzgândit! Nu mai taie sporurile pentru acești angajați

Decizia ca bugetarii care lucrează cu fonduri europene să rămână cu sporul de 50% a fost luată chiar în timpul ședinței de Guvern, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor, potrivit Antena 3 CNN.

În timpul ședinței de guvern, fiindcă sunt beneficiari din diferite programe operaționale, și fiindcă mecanismele sunt diferite, iar la unii stimulentele sunt incluse în slariul de bază, s-a luat decizia ca această măsură să fie amânată până la 1 ianuarie, ca până atunci să fie gândită corelarea cu indicatorii de performanță a acestor forme de acordare a stimulentelor”, a declarat Marcel Boloș, la finalul ședinței de guvern de miercuri.

Rămân cu acest spor”, a adăugat ministrul.

Potrivit variantei inițiale a ordonanței de urgență, în septembrie-decembrie ar fi trebuit să se taie bonusurile pentru cei care lucrează cu proiecte europene (angajații MIPE au bonus de 50% din salariu).

Citește și: Românii cu taxe neplătite află dacă vor mai putea să-și vândă locuințele. Marcel Boloș: „Intenția noastră este să intre în vigoare cât mai curând”

Bugetarii care lucrează cu fonduri europene rămân cu sporul de 50%

Sporul pentru bugetarii care lucrează cu fonduri europene nu se mai taie
Sporul pentru bugetarii care lucrează cu fonduri europene nu se mai taie

Premierul Marcel Ciolacu declara săptămâna trecută că sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene nu le va mai fi dat acestora pe perioada concediului de odihnă și că acesta va fi acordat în funcție de indicatorii de performață.

Se taie acel spor când pleci în concediu. Atragi fonduri europene în concediu? Dacă dumneavoastră credeţi că e o abordare incorectă, să spuneţi. Concediul e concediu, ai salariu de bază pentru care lucrezi, pentru care primeşti concediu, şi ai un spor pentru atragerea de fonduri europene (…) vă mai anunţ ceva, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă. (…) Asta înseamnă un stat… plătesc, îţi dau un spor de 50%, dar vreau să văd şi câte fonduri ai atras, câte proiecte ai deblocat. Acest lucru trebuie să-l faci lunar.

Noi am mers pe un spor de 50%, nu pe un spor de până la 50%, ca să fie atribuit în funcţie de performanţă. Nu e nicio austeritate, e un lucru cât se poate de normal. Nu ştiu cât de legal este sau a fost până acum să primeşti spor de atragere de fonduri europene la salariul de bază, dar tu să fii în concediu”, a afirmat atunci Marcel Ciolacu.

Întrebat explicit despre organizarea de evenimente, cum ar fi concerte, ministrul Marcel Boloș a spus: „Evenimentele comunitare, cum sunt denumite ele, nu sunt cuprinse în proiectul de ordonanță de urgență. A fost eliminată, da.” În varianta inițială a ordonanței era prevăzut faptul că „se pot organiza festivale, concerte (evenimente) doar din donații si sponsorizări – exceptii sărbatorile legale (Crăciun, Revelion etc)”.

Vezi și: Când se schimbă banii în țara noastră? Ce spune ministrul de Finanțe, Marcel Boloş, despre trecerea de la leu la euro