- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul trebuie să protejeze pensionarii. Simulări pentru salvarea cardurilor sociale

26 Aug, 14:40 • Bugiu ⁠Ana Maria
Marcel Ciolacu a anunțat că va face o simulare, după recalcularea pensiilor, pentru ca pensionarii să nu rămână fără bani. Ministerul Muncii va trimite scrisori informative către aceste grupuri socio-profesionale, iar modificările necesare vor fi analizate ulterior.
Guvernul trebuie să protejeze pensionarii. Simulări pentru salvarea cardurilor sociale

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că Ministerul de Finanțe va face o simulare, după recalcularea pensiilor, în așa fel încât pensionarii români să nu piardă bani, nici prin impozitare nici prin renunțarea la voucherele sociale pentru alimente, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Un singur român a împrumutat statul cu 342 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor îi oferă o dobândă uriașă în fiecare an

foto: pensionari

Guvernul trebuie să protejeze pensionarii. Simulări pentru salvarea cardurilor sociale

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că se lucrează la identificarea și corectarea imperfecțiunilor legislative, care ar putea afecta diverse categorii socio-profesionale. În plus, Ministerul Muncii va trimite scrisori informative către aceste grupuri, iar modificările necesare vor fi analizate ulterior.

Mai mult, premierul a solicitat ministrului Finanțelor să realizeze o simulare pentru a determina câte persoane ar fi afectate de pragul de impozitare de 3.000 de lei. Scopul este ca nicio persoană să nu fie dezavantajată, nici prin impozitare, nici prin renunțarea la vouchere.

„Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii.

Se lucrează la ea și pe urmă vedem ce trebuie să modificăm, dar dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun. 

I-am cerut ministrului Finanțelor să-mi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă (n.r. pragul de 3.000 de lei pentru impozitare), astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câștige.

O să vină ministrul Finanțelor cu o simulare pe aceste praguri. Întreaga analiză o să vină de la ministrul Finanțelor, astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban, nici prin impozitare nici prin renunțarea la voucher”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: Ministerul Finanțelor plănuiește să atragă mai mulți investitori în piața titlurilor de stat