- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul urmează să ia decizia finală privind noile măsuri fiscale. Milioane de români sunt cu sufletul la gură

12 Aug, 11:57 • Bugiu ⁠Ana Maria
Premierul României și ministrul Finanțelor se vor întâlni luni pentru a dezbate noile măsuri fiscale. Termenul pentru a pune la punct planul este 1 septembrie.
Guvernul urmează să ia decizia finală privind noile măsuri fiscale. Milioane de români sunt cu sufletul la gură

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, vor avea o întâlnire azi pentru a dezbate noi măsuri fiscale, iar Guvernul vrea să facă tăieri de cinci miliarde de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu îl demolează pe Boloş: În ceea ce priveşte plafoanele, nu ştiu dacă mai e acea emisiune celebră, cu copiii spun lucruri trăsnite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite

foto: Ciolacu și Marcel Boloș, întâlnire de importanță majoră.

Guvernul urmează să ia decizia finală privind noile măsuri fiscale. Termenul limită este 1 septembrie

Astăzi, 12 august 2024, Marcel Ciolacu și Marcel Boloș se vor întâlni pentru a discuta noile măsuri fiscale. Termenul limită pentru punerea „la punct” a planului este 1 septembrie a acestui an. La 15 octombrie, planul va fi dezbătut de către Comisia Europeană.

La această întâlnire vor fi analizate toate măsurile prin care ar putea să aducă bani la bugetul de stat. Guvernul vrea să facă tăieri de până la cinci miliarde de lei.

În ceea ce privește noile măsuri fiscale, au fost multe declarații publice despre limitarea plăților cash, unde marii contribuabili să poată face plăți cash de doar 5.000 lei, iar firmele mici să poată să facă plăți cash de maxim 1.000 lei.

Vor mai fi puse în discuție și măsuri care vizează condiționarea vânzărilor de case, terenuri sau mașini, care vor fi negociate cu strictețe în coaliția de guvernare.

Mai mult decât atât, se propune scăderea pragului pentru IMM-uri și creșterea impozitului pe dividente de la 8% la 10%, care este dur atacată de către liberali.

Cu motivul că orice creștere de TVA poate însemna creșterea inflației, Marcel Ciolacu a respins fārā dar și poate propunerea.

O altă variantă discutată este aceea de a crește taxele pe vicii și aici am putea să vedem taxe mai mari pentru jocuri de noroc, accize mai mari pentru alcool, tutun și, de asemenea, taxa pe zahăr să fie majorate.

Te-ar putea interesa și: Ministrul Finanțelor, anunț sumbru despre majorarea pensiilor. „Trebuie să fim atenți!’