- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Hackerii iau cu asalt rețelele de socializare. Utilizatorii de Instagram își pot pierde conturile. Uite cum te poți proteja

25 Jan, 23:43 • Toma Anca
Hackerii iau cu asalt rețelele de socializare. În ultima vreme, tot mai mulți utilizatori de Instagram se plâng de faptul că au fost aproape de a-și pierde contul sau chiar și l-au pierdut, și asta pentru că au dat click pe link-urile primite.
Hackerii iau cu asalt rețelele de socializare. Utilizatorii de Instagram își pot pierde conturile. Uite cum te poți proteja

Hackerii iau cu asalt rețelele de socializare. După ce au epuizat metoda SMS-ului, folosesc conturile false cu ajutorul cărora livrează utilizatorilor de Instagram link-uri suspecte, care, odată accesate, îi pot lăsa pe cei care le-au deschis fără contul de pe rețeaua de socializare sau chiar fără datele cu caracter personal.

Citește și: Un singur atac al hackerilor face pagube în medie de 4,4 milioane de dolari. Vezi care au fost cele mai vizate ținte ale infractorilor cibernetici în 2022

Hackerii iau cu asalt rețelele de socializare

Am nevoie de ajutorul tău, sunt într-un concurs, poți vota pentru mine?”, așa arată un mesaj primit pe Instagram de un utilizator anonim. Odată accesat link-ul respectiv se generează un al doilea mesaj sub următoarea formă „Vă trimit link-ul de vot, tot ce trebuie să faceți este să-l copiați și să-l trimiteți ca să pot aproba logarea pentru vot”, a explicat Elena Predoiu, reporter Antena 3 CNN.

Specialiștii lansează un avertisment prin care precizează că aceste atacuri pot duce inclusiv la preluarea controlului total asupra dispozitivului utilizat. Mai grav este faptul că în urma atacurilor, utilizatorii au toate șansele să rămână fără datele personale.

Analiștii din cadrul Directoratului Național de Securitatea Cibernetică (DNSC) atrag atenția asupra faptului că se derulează o întreagă campanie creată de hackeri pentru a le face rău utilizatorilor: ”Textul poate părea autentic, pentru că atacatorii încearcă să simuleze faptul că mesajul este transmis chiar de rețeaua socială. Cu toate acestea, Instagram nu folosește această metodă pentru resetarea parolei şi nu va trimite niciodată mesaje text pentru acest lucru.

Singura modalitate prin care Instagram comunică este prin e-mailuri oficiale sau prin trimiterea unei notificări direct din aplicație. Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteţi autentificat în aplicaţia de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola”, spune reprezentantul DNSC.

Cum te poți proteja de hackeri

Pentru a nu deveni una din țintele hackerilor, în primul rând, nu accesați link-urile trimise de necunoscuți, asigurați-vă că este activată funcția de autentificare cu doi factori (2FA) și trebuie să aveți în mod constant o soluție de securitate instalată pe dispozitive.

Totuși, dacă ați picat în capcana hackerilor trebuie să luați legătura cu Centrul de Ajutor al Instagram, pentru a vă recupera contul. Departamentul Național de Securitate Cibernetică recomandă utilizatorilor Instagram să acceseze site-ul sigurantaonline.ro, un portal care vă pune la dispoziție toate datele necesare pentru a evita asemenea înșelăciuni.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...