Haosul de pe litoralul românesc a început. La pachet vin și prețurile uriașe de la 1 iulie, însă românii nu s-au speriat și au ajuns, după ore de așteptare în vămi, pe plajă, a precizat Antena 3 CNN.
Peste 100.000 de turiști sunt așteptați în acest weekend pe litoral, indiferent de prețurile majorate cu 30%. Aceștia au așteptat în cozi uriașe peste 2 ore în vămi. Doar 20% din locurile de cazare mai sunt libere.
De asemenea, se scumpesc și preparatele la restaurante și autoserviri. La un restaurant mediu din stațiunea Mamaia, o familie cu 2 copii ajunge să plătească 200 – 250 de lei doar pentru felurile principale. Și „surpriza” nu se oprește aici! Turiștii care vor să mănânce o porție de 200 de grame de tochitură dobrogeană cu 50 de grame de mămăligă trebuie să plătească 59.90 de lei.
Turiștii care au ajuns deja pe litoralul românesc spun că stațiunile de la malul mării, merită totuși o șansă, cel puțin, o dată, într-un sezon. Cazările sunt ocupate în proporții de 80%, iar hoteluri sunt pline și ele. Stațiunile pentru care au optat turiștii în această perioadă sunt Mamaia și Eforie.
Mai mult, vremea ține cu românii care vor să profite la maxim de acest weekend, și speră ca aceste majorări să nu le strice prea mult planurile. Așa că, turiștii se pot bucura de soare și de temperaturi de 28 de grade Celsius, iar apa va fi potrivită la 24 de grade.
Alte articole: Cât a ajuns să coste o tochitură dobrogeană cu mămăligă în Mamaia. Turiștii trebuie să plătească o avere pentru mâncarea de pe litoral